Het kunstwerk van Lisette Hogewoning dat vanaf 15 juli te zien is in het Rijksmuseum.
Het kunstwerk van Lisette Hogewoning dat vanaf 15 juli te zien is in het Rijksmuseum.

Kunstenares Lisette Hogewoning exposeert in het Rijksmuseum

Algemeen Sassenheim

Sassenheim • Het werk van de Sassenheimse kunstenares Lisette Hogewoning is binnenkort te zien in het Rijksmuseum. Van 15 juli tot en met 15 september is haar collageportret onderdeel van de tentoonstelling 'Lang leve Rembrandt'.

"Hangt jouw kunstwerk deze zomer in het Rijksmuseum?" Met deze zin kondigde de directeur van het Rijksmuseum begin dit jaar een wedstrijd aan, waarbij iedereen kans maakte om zijn of haar werk te exposeren in het bekendste museum van Nederland. Dat ter ere van het feit dat Rembrandt 350 jaar geleden is overleden. Maar liefst 8.390 kunstenaars hebben gehoor gegeven aan de oproep. In de maanden april en mei heeft de jury alle online inzendingen bekeken en beoordeeld.

In totaal 600 inzenders mochten door naar de volgende ronde en hun werk inleveren bij het Rijksmuseum. Uit deze werken is de definitieve selectie gemaakt, waarmee de tentoonstelling gevuld wordt.

Inzending Hogewoning

Hogewoning, bekend om haar collageportretten, heeft een collage gemaakt van de jonge Rembrandt. Het portret is opgebouwd uit allerlei stukken papier, die met de schilder te maken hebben; foto's van zijn schilderijen, zijn tekeningen, zijn handtekening en allerlei informatie over zijn werk en leven. De collage van Hogewoning is ook geselecteerd en hiermee is ze na Thea Gouverneur de tweede Teylingse kunstenaar, die in het Rijksmuseum mag exposeren.

Feestelijke opening

Op maandag 15 juli, de verjaardag van Rembrandt van Rijn, wordt de tentoonstelling in de Philipsvleugel feestelijk geopend. Daarna zijn de werken twee maanden te zien voor het publiek.

Uit de krant