Het werk van Lisette Hogewoning van Mixed-up Art.
Het werk van Lisette Hogewoning van Mixed-up Art. Foto: pr.

Lokale kunstenaars zetten zich in voor 'Kunst doet leven'

Algemeen Teylingen

Regio • Kunst Doet Leven is een terugkerend evenement waar meer dan 80 beroeps- en amateurkunstenaars exposeren in het DUNAatelier in Katwijk. De kunstwerken worden per opbod via internet geveild en de opbrengst gaat dit jaar naar Alzheimer Nederland. Ook Lisette Hogewoning en Anja Ruikes-Alkemade dragen belangeloos hun steentje bij en schenken een kunstwerk.

Kunstenares Lisette Hogewoning uit Sassenheim: "Ik vind het belangrijk om hieraan mee te werken. Alzheimer is een nare ziekte. Als we met de opbrengst van de veiling kunnen bijdragen aan het onderzoek naar een medicijn, dan geeft mij dat een goed gevoel". Zij stelt een van haar bekende collage-kunstwerken ter beschikking. Anja Ruikes-Alkemade laat 'Doos van Pandora', een kunstwerk van raku gestookt, veilen.

Opening

De werken worden eerst geëxposeerd in het DUNAatelier van zaterdag 29 februari tot en met zondag 22 maart en via internet geveild. De opening is op zaterdag 29 februari. Om 16.00 uur opent de Amsterdamse kunstenaar Raymond Huisman op persoonlijke wijze de expositie.

DunaAtelier

Het DunaAtelier (Boulevard Zeezijde 31, Katwijk) is open rijdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. De veiling start op zondag 1 maart en sluit op 22 maart om 17.00 uur. Een bod uitbrengen kan via www.kunstdoetleven.nl.

Het werk van Anja Ruikes. | Foto: pr.

Uit de krant