Afbeelding
Foto: pr.

Fiets- en voetgangersbrug over Noordelijke Randweg geplaatst

Algemeen Voorhout

Voorhout • Het brugdek van de fiets- en voetgangersbrug over de Noordelijke Randweg, naast het spoor, is op woensdag 28 oktober geplaatst.

Deze fiets- en voetgangersbrug is onderdeel van de bouw van de spooronderdoorgang. Ter hoogte van het spoor ligt de randweg verdiept om onder het spoor door te gaan. De fiets- en voetgangersbrug ligt parallel naast het spoor en gaat dus over de randweg heen. Op die manier ontstaat een nieuwe verbinding voor fietsers en voetgangers. Samen met een nog te bouwen brug voor fietsers en voetgangers over de Haarlemmertrekvaart ontstaat zo een nieuwe verbinding tussen het centrum van Voorhout via de Spoorlaan naar de Leidsevaart aan de overzijde van de Haarlemmertrekvaart.

Duurzame brug

Het brugdek dat aannemer Heijmans op woensdag 28 oktober plaatste is gemaakt van vezel-versterkt kunststof. Hierdoor is de brug veel lichter dan een brug van staal of beton en ook een stuk duurzamer.

Het brugdek is in opdracht van Heijmans gemaakt door FiberCore Europe. Na de productie bij FiberCore in Rotterdam, is het bijna 20 meter lange dek met speciaal transport vervoerd naar Voorhout en vervolgens op z’n plek gehesen.

Heijmans legt ook randweg aan

Afgelopen week gunde de gemeente Teylingen de aanleg van de Noordelijke Randweg Voorhout aan aannemer Heijmans. Het contract omvat de aanleg van de randweg zelf en het naastgelegen fietspad, de bouw van een brug over de Haarlemmertrekvaart, een nieuwe aansluiting op de provinciale weg N444, een fietstunnel onder de N444 en de inrichting van de naast de randweg gelegen ecologische verbindingszone.

Er zijn nog enkele maanden nodig om het werk voor te bereiden. De werkzaamheden buiten starten dan in maart 2021 en zijn medio 2022 afgerond.

Uit de krant