Logo deteylinger.nl
Elsgeesterhof.
Elsgeesterhof. (Foto: pr.)
Voorhout

Elsgeesterhof wordt uitgebreid met 5000 m2 grond

Voorhout • Heerlijk in de buitenlucht bezig zijn, de zon op je huid en met je handen in de grond. Het is eigenlijk een soort ‘groene sportschool’ en dan als klap op de vuurpijl (h)eerlijke groente, bloemen, kruiden en eetbare bloemen mee naar huis. Het kan op Elsgeesterhof.

Zelfoogsttuin Elsgeesterhof gaat haar 4e seizoen in en tuinders Jacqueline en Ingrid hebben de wintermaanden dit keer gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn. Allereerst een beetje bijkomen van het afgelopen seizoen want dat was, op z’n zachtst gezegd, best hectisch. Halverwege maart 2021 konden de dames hun deelnemers laten weten dat er toch een vervolg zou komen op de eerste twee jaren die Elsgeesterhof elders gevestigd was. Op de valreep konden ze beginnen aan de Boekenburglaan, een loonwerker werd ingeschakeld en het perceel werd klaargemaakt om groente en bloemen te telen. Het was aanpoten die eerste maanden en pas aan het eind van de zomer kregen ze het gevoel dat ze de boel een beetje onder controle hadden. 

Voldoende ruimte

Naast dat de wintermaanden bedoeld zijn om wat naar binnen te keren is het bij uitstek de tijd om plannen te maken voor het aankomende seizoen. De teeltplannen zijn gemaakt, de zaden besteld en nu is het wachten op het juiste moment. In 2022 wordt Elsgeesterhof uitgebreid met 5000 m2 grond. Dat betekent dat er veel meer deelnemers uit Teylingen en omstreken kunnen meegenieten van al het moois dat Elsgeesterhof te bieden heeft. Er is voldoende ruimte voor iedereen om op een veilige manier buiten te zijn en mee te doen. 

Meedoen

Huidige deelnemers omschrijven ‘een aandeel hebben in de oogst’ als “een hobby waar je ook nog eens heerlijke en onbespoten seizoensproducten aan overhoudt”. Meedoen met Elsgeesterhof is op vele manieren mogelijk. De deelnemers kopen hun bloemen of groenteaandeel al in het vroege voorjaar. De tuinders weten dan aan de start van het seizoen voor hoeveel mensen ze gaan telen en zijn op deze manier verzekerd van afzet en inkomen. Er zijn in de groep deelnemers ook veel mensen die zich inzetten voor de tuin en helpen bij het planten, zaaien, gewas verzorgen of andere klusjes die gedaan moeten worden. Omdat niets moet draagt iedereen op eigen wijze bij aan Elsgeesterhof en dat is prachtig. Meer informatie op www.elsgeesterhof.nl.

Meer berichten