Logo deteylinger.nl
Foto: pr./Sem Tillekens
Warmond

Warmonderhekbrug dicht voor fietsers, ook kruising N444 weekend lang afgesloten

Warmond • Deze week zijn er twee wegafsluitingen in Warmond. De Oranje Nassaulaan is tot en met maandag 23 mei 5.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Vanaf donderdag 19 mei tot maandag 23 mei is ook het kruispunt Abtspoelweg-N444 dicht vanwege werkzaamheden. 

De tijdelijke afsluiting is vanwege de werkzaamheden aan de Warmonderhekbrug. Fietsverkeer vanuit Warmond richting Oegstgeest (en andersom) wordt omgeleid via de Merenwijk en om de Klinkenbergerplas. Bewoners aan de Oranje Nassaulaan kunnen hun woning bereiken. 

Abtspoelweg-N444 dicht

Vanaf donderdag 19 mei 20.00 tot maandag 23 mei 5.00 uur is ook het kruispunt N444-Abtspoelweg afgesloten. Dit geldt voor al het verkeer, dus ook voor (brom)fietsers en voetgangers. In dit afsluitingsweekend worden onder andere de tijdelijke verkeerslichten en de tijdelijke fietsbrug verwijderd, worden de Oranje Nassaulaan en de brug geasfalteerd, wordt een nieuwe asfaltdeklaag aangebracht op het kruispunt Abtspoelweg - N444 - Oranje Nassaulaan en worden de wegwijzers en openbare verlichting hersteld en vernieuwd.

Het autoverkeer wordt omgeleid via de Warmonderweg - Geversstraat - Rijnzichtweg - A44. Fietsverkeer vanuit Warmond richting Oegstgeest (en andersom) wordt omgeleid via de Merenwijk of om de Klinkenbergerplas. Vanuit Voorhout/Sassenheim richting Oegstgeest (en andersom) wordt omgeleid over de fietsbrug die over de N444 ligt richting Haaswijk.

Het is de planning dat de brug vanaf maandag 23 mei weer te gebruiken is voor fietsverkeer en voetgangers. Automobilisten kunnen vanaf woensdag 25 mei weer van Warmond naar Oegstgeest over de vernieuwde Warmonderhekbrug.

Geen vertraging pleziervaart

De werkzaamheden hebben geen invloed op de doorvaart onder de nieuwe brug, hoewel het soms mogelijk kan zijn, dat een korte stremming nodig is. Als dit het geval is, kan worden overlegd met de uitvoerder op het werk.

Meer berichten