Mariet Molenaar, Jan v Vliet, Lisette Hogewoning, Mary Andringa, Melissa van Bodegraven, Wil Brouwer, Sabina van Ruiten.
Mariet Molenaar, Jan v Vliet, Lisette Hogewoning, Mary Andringa, Melissa van Bodegraven, Wil Brouwer, Sabina van Ruiten. Foto: pr.

Reuzenbol onthuld bij appartementencomplex Teylingervaart

Algemeen Sassenheim

Sassenheim • De Reuzenbol ‘Dirk gaat uit zijn bol’ is op dinsdag 29 augustus onthuld aan de Teylingerlaan in Sassenheim. Op dit moment staan er 66 Reuzenbollen tussen Haarlem en Leiden, waarvan 63 langs de fietsroute.

“Dirk gaat uit zijn bol en adopteert een Reuzenbol. Wil je jouw ontwerp op een Reuzenbol van Dirk van den Broek? Doe dan mee!” Zo begon de actie van supermarktketen Dirk van den Broek in de zomer van 2020. Uit de vele inzendingen is het ontwerp van Mariët Molenaar uit Zaandam uitgekozen en door kunstenares Lisette Hogewoning vrij vertaald naar een ontwerp voor de Reuzenbol.

De Reuzenbol, geadopteerd door de supermarktketen, heeft een mooie plek gevonden voor appartementencomplex Teylingervaart in Sassenheim. Dit is vlak bij de nieuwe locatie van de Dirk-supermarkt, die naar verwachting in 2025 klaar zal zijn. De Reuzenbol is onthuld door prijswinnares Mariët Molenaar samen met Melissa van Bodegraven en Sabina van Ruiten van Dirk van den Broek Supermarkten.

In de voortuin

Mary Andringa (Bestuurslid, VvE Teijlingervaart):” De bewoners van het complex “Urban Villa’s Teijlingervaart” wilden meedoen aan dit project om het karakter van onze Bollenstreek nog eens extra te benadrukken. Veel bewoners van dit mooie appartementencomplex hebben een link met de bollenteelt. Hetzij als kweker. Hetzij als familielid, buur, werknemer, bollenpeller of (zaken)relatie van een kweker. Maar ook als genieter, wanneer zij in het voorjaar door de prachtige bollenvelden wandelen of fietsen. Zij dragen het project van de Gildemeesters dan ook een warm hart toe. Hoe leuk is het dan om dit via zo’n prachtige, kleurrijke manshoge tulpenbol in de voortuin te kunnen doen!”.

Melissa van Bodegraven, marketingmanager bij Dirk, licht toe: “Dirk is een oer-Hollands bedrijf en in de bollenstreek zijn we goed vertegenwoordigd met meerdere vestigingen. Het Dirk-rood is een bekende kleur voor iedereen die in deze omgeving woont. En in ons 75-jarig jubileumjaar is er zelfs een rode tulp tot Dirk-tulp gedoopt. Een Reuzenbol van Dirk mag daarom niet ontbreken. We zijn heel trots dat de Dirk Reuzenbol op deze mooie plek langs de fietsroute staat.”

Fietsroute

De Reuzenbollen zijn onderdeel van het project ‘Giant Tulip Bulbs’ van de Gildemeesters Bollenstreek. De (tulpen)bollen zijn 1.85 meter hoog en hebben een omtrek van 6 meter. De Reuzenbollen worden geadopteerd door stichtingen, bedrijven, gemeenten en andere instanties die de Bollenstreek een warm hart toedragen. Elke bol wordt beschilderd door een kunstenaar uit de regio. 

Van Leiden tot aan Haarlem worden zo’n 80 bollen geplaatst. De verhalen achter deze bollen en de kunstwerken zelf zijn straks een mooie nieuwe toeristische attractie voor de streek. Alle bollen samen vormen een fietsroute van uiteindelijk 125 km. Folders over de fietsroute zijn af te halen bij Museum De Zwarte Tulp in Lisse. U kunt de route ook bekijken op de website: www.gildemeestersbollenstreek.nl/fietsroute

Uit de krant