In totaal werkten 24 kunstenaars aan de 42 portretten. | Foto's: pr.
In totaal werkten 24 kunstenaars aan de 42 portretten. | Foto's: pr. Foto: pr.

42 Portretten in 42ste jaar Het Oude Raadhuis

Cultuur Warmond

Warmond • Het Oude Raadhuis staat de komende weken in het teken van het 42-jarig bestaan. Van woensdag 18 januari tot en met zondag 19 februari zijn 42 portretten van inwoners te zien. Extra bijzonder: zij vieren dit jaar, net als Het Oude Raadhuis, hun 42ste verjaardag. De expositie wordt op zondag 22 januari om 15.00 uur geopend door wethouder Elsbeth Koek.

Het merendeel van de portretten is gemaakt van Teylingers die 42 jaar zijn, daarnaast is er ook een aantal te zien van personen die aan de wieg van de oprichting van de Vereniging hebben gestaan en veel voor het Oude Raadhuis betekend hebben.

Sessies

De portretteersessies zijn gehouden in de galerie. Dit was een bijzondere ervaring voor de geportretteerden, kunstenaars en voor Het Oude Raadhuis en haar bezoekers. Het was een bewuste keuze om het jubileum op deze wijze te vieren: een breed publiek met kunst, kunstenaars en Het Oude Raadhuis kennis laten maken.

Kunstenaars

De werken zijn gemaakt door 24 beeldend kunstenaars: Cora Alink, Anna van den Berg, Arnold Beugelsdijk, Sarah Cloos, Sonja van Egmond, Monica Elias - van Panthaleon van Eck, Lucienne Fabriek, Ell Geeh, Guseyn Guseynov, Nicoline Heemskerk, Lisette Hogewoning, Charles Hubert, Jerry Kokjé, Henriette Luttge, Ineke Mahieu, Carla Ruigrok, Mariska Schomper, Gerben Steenvoorde, Fieke Weilers, Melda Wibawa, Machtelt IJdo, Arene Zandbergen, Danielle van der Zon en Suus Zweekhorst. 

De achtergrond van de kunstenaars is heel divers, van autodidact tot een opleiding aan de Kunstacademie Wackers in Amsterdam of de Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Sommigen zijn lid van Kunstverenigingen als Artibrak, Arti-Shock en de Haagse Kunstkring. Deze diversiteit is ook terug te zien in het gebruik van het materiaal (olieverf, potlood, promarkers, houtskool) en verschillende soorten techniek waaronder schilderen, tekenen en fotografie.

Openingstijden

Galerie Het Oude Raadhuis (Dorpsstraat 36) is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te lezen op www.hetouderaadhuisvanwarmond.nl

Uit de krant