Eveline Botter, Paul van der Kooy, Rolf van den Bosch en Epco Boerema.
Eveline Botter, Paul van der Kooy, Rolf van den Bosch en Epco Boerema. Foto: pr.

Energiecoöperatie Zon-op-Teylingen opgericht

Duurzaam & Groen Teylingen

Teylingen • De initiatiefnemers voor de eerste energiecoöperatie in Teylingen kwamen woensdag 30 september bijeen voor de oprichting van de coöperatie genoemd Zon-op-Teylingen. Bij notaris de Ruiter in Sassenheim werden de statuten ondertekend en daarmee de coöperatie formeel opgericht.

Afgelopen jaar hebben Eveline Botter, Rolf van den Bosch, Leo Blom, Epco Boerema en Paul van der Kooy hard gewerkt om deze organisatie vorm te geven. De doelstelling van dit burgerinitiatief is het bijdrage aan de energietransitie te leveren door het opwekken van groene stroom voor inwoners van Teylingen. Inwoners die zelf geen dak hebben of een dak wat niet geschikt is voor zonnepanelen, kunnen in de toekomst via de coöperatie toch investeren in de opwek van elektriciteit die duurzaam is, lokaal opgewekt en voordeliger dan bij de grote maatschappijen.

Er zijn al diverse gesprekken gaande met organisaties in de gemeente om het dak van hun bedrijfspand of een stuk grond ter beschikking te stellen voor de plaatsing van zonnepanelen. De coöperatie hoopt 2021 de eerste schone elektriciteit op te wekken. De energiecoöperatie wil de inwoners en bedrijven van Teylingen nauw betrekken bij dit lokale sociaal maatschappelijke project voor en door burgers van de gemeente. Voor meer informatie, om een bijdrage te leveren, of een locatie beschikbaar te stellen, neem contact op via zonopteylingen@gmail.com.

Uit de krant