Logo deteylinger.nl
Kinderen van de Juliana- en Dorpskerk hebben speelgoed in schoenendozen ingezameld voor hun leeftijdsgenootjes in Roemenië. | Foto: pr./Henk Maat
Kinderen van de Juliana- en Dorpskerk hebben speelgoed in schoenendozen ingezameld voor hun leeftijdsgenootjes in Roemenië. | Foto: pr./Henk Maat (Foto: Henk Maat)

Speelgoed naar Roemenië

  Geloof & Religie

Sassenheim • Kringloopwinkel Op Dreef heeft vorige week voor de zesde keer dit jaar een transport verzorgd richting Oost-Europa. De eerste vijf transporten met hulpgoederen gingen naar Oekraïne, waaronder ook schoolmeubilair. Dit keer gaan de hulpgoederen naar Tileagd, Bilghez en Marghita in Roemenië. Een belangrijk deel van de lading bestaat uit speelgoed.

De kinderen van de Protestantse Gemeente Sassenheim (Julianakerk en Dorpskerk) hebben speelgoed in schoenendozen verzameld en deze dozen als cadeau verpakt en vervolgens leuk versierd. De kinderen in Tileagd en Bilghez krijgen deze cadeaus rond de kerstdagen uitgereikt. Als extra is speelgoed van de actie Goedzak van AH meegestuurd voor de kinderen van de kleuterschool.

Tegelijkertijd zijn zo'n 30 dozen met medische artikelen in de vrachtwagen geladen, waaronder ook veel incontinentiemateriaal, verbandmiddelen, een rolstoel, en loophulpmiddelen. In totaal zijn ruim 600 dozen op transport gegaan, ongeveer 50 m3.

Kringloopwinkel Op Dreef in Sassenheim verkoopt ingebrachte en opgehaalde goederen in de eigen winkel om projecten in Oost-Europa en transporten mee te financieren. Daarnaast worden specifieke goederen verzameld voor de transporten naar Oost-Europa. Gedacht moet worden aan onder andere kleding voor heel jong tot heel oud, sportartikelen, medische artikelen voor ziekenhuizen en doktersposten, incontinentiemateriaal en schoolmeubilair.

Meer berichten