Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Sassenheim

Inloopochtend over Oude Havens

  Historie

Sassenheim • De Stichting Oud Sassenheim (SOS) organiseert op donderdag 4 juli vanaf 10.30 uur een inloopochtend in De Coy (Kagerdreef 72). Om 10.30 uur is de drie kwartier durende special over de Oude Havens van Sassenheim te zien.

Tijdens de bijeenkomst kunnen bezoekers ook kennis maken m et de vrijwilligers van de stichting. Op de tafels liggen fotoboeken van oud Sassenheim en de documentatiekasten staan open. Aan de leden van de werkgroep Historie kunnen belangstellenden vragen stellen over alles wat met de geschiedenis van Sassenheim te maken heeft.

Ook kunnen bezoekers foto's laten scannen en oude documenten afgeven. Leden van de werkgroep Genealogie kunnen meer vertellen over het Sassenheims Biografisch Woordenboek.

.

Voorinschrijving boek Het Oude Koningshuys

In november brengt de SOS een prachtig geïllustreerd boek uit over de geschiedenis van het Oude Koningshuys. Het bevat meer dan 250 pagina's en 180 foto's en kaarten. Tot 1 september kunnen SOS-donateurs tegen een gereduceerde prijs (24,50 euro) op het boek inschrijven. Niet-donateurs kunnen tot die datum inschrijven voor 27 euro. Na 1 september kost het boek 29,50 euro. Tijdens de inloopochtend zijn inschrijfformulieren verkrijgbaar. Op het boek kan ook worden ingeschreven via www.stichtingoudsassenheim.nl.

75 Jaar Bevrijding

De SOS oriënteert zich op de viering van 75 jaar Bevrijding in 2020. Samen met de Oranjevereniging is een werkgroep opgericht. Op dit moment wil de SOS graag weten waar in Sassenheim onderduikers zijn ondergebracht geweest en waar Sassenheimers later nog contact mee hebben gehad. Ook attributen en originele documenten met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog zijn welkom.

Meer berichten