Fusie basisscholen De Kinderburg en De Rank definitief in 2020 | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Leerlingen van De Rank en De Kinderburg ontmoeten elkaar op de Narcissenlaan, tussen de twee scholen in.
Leerlingen van De Rank en De Kinderburg ontmoeten elkaar op de Narcissenlaan, tussen de twee scholen in. (Foto: pr./Frank van Beek)
Sassenheim

Fusie basisscholen De Kinderburg en De Rank definitief in 2020

  Onderwijs

Sassenheim • Basisscholen De Kinderburg en De Rank gaan per 1 augustus 2020 verder als één school. Het wordt een interconfessionele school waar zowel de protestantse als katholieke traditie een plek krijgt.

Achter de schermen is de afgelopen tijd gewerkt aan de voorbereidingen voor een fusie. Nadat de medezeggenschapsraden van beide scholen afgelopen maand akkoord gingen met de plannen, kan de fusie nu officieel doorgaan.

De beoogde fusiedatum is 1 augustus 2020. De Kinderburg (katholiek onderwijs) en De Rank (christelijk onderwijs) gaan dan samen verder als interconfessionele school, waar zowel de protestantse als katholieke traditie een plek krijgt.

Nieuwbouw

De nieuwe school komt ook in een nieuw gebouw. Het college van burgemeester en wethouders heeft de locatie van De Kinderburg aan de Knorrenburgerlaan aangewezen als plek voor de nieuwbouw. Hierover moet de gemeenteraad nog een besluit nemen. De wens is dat er op de nieuwe plek een integraal kindcentrum komt met één organisatie voor zowel kinderopvang als basisonderwijs.

Tijdens de bouw zouden de beide scholen graag tijdelijk gehuisvest zijn op de locatie van De Rank aan de Sint Antoniuslaan. De gemeente onderzoekt of dit mogelijk is.

Kennismaking

Op donderdag 11 juli hebben de leerlingen van De Rank en De Kinderburg elkaar tussen beide scholen in ontmoet. De leerlingen van groep vijf tot en met acht vertrokken van school met een vlag met daarop het logo van hun school. Ze troffen elkaar op de Narcissenlaan, waar de beide vlaggen in een grote toverdoos werden gestopt. Onder geknal van confettikanonnen werden er twee nieuwe vlaggen tevoorschijn getoverd met op elk de logo's van beide scholen. Voor de kinderen markeerde dit feestelijke moment de start van het fusietraject voor beide scholen.

'Soepele overgang'

"We hebben er heel veel zin in. Dit is een uitgelezen kans om ons onderwijs onder de loep te nemen en het beste van beide scholen mee te nemen in een mooie, nieuwe school voor de toekomst," zegt Adelheid Bierman, directeur van beide basisscholen. Beide scholen maken zich er hard voor dat de overgang vooral voor de kinderen zo soepel mogelijk moet verlopen. Ze zullen dan ook steeds bij het proces betrokken worden. Bierman: "Bij elk besluit dat we nemen stellen we onszelf de vraag, wat is goed voor de kinderen? Tenslotte willen we niets liever dan hun een fijne basisschooltijd bieden."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>