Logo deteylinger.nl
Anne Leltz en Kees Heemskerk zijn de WIJC-clubkampioenen. | Foto: pr.
Anne Leltz en Kees Heemskerk zijn de WIJC-clubkampioenen. | Foto: pr.
Warmond

Kees Heemskerk en Anne Leltz winnen Cor Zuiderduin Bokaal

  Sport

Warmond • Tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen van de Warmondse IJSclub (WIJC) wordt er gestreden om de Cor Zuiderduin Bokaal. Die ging bij de heren naar Kees Heemskerk en bij de dames naar Anne Leltz.

Er stonden 56 ritten op het programma en naast individuele prestaties, ging het om de snelste tijden per leeftijdscategorie. De fanatieke rijders reden op één avond een 500, 1500 en 3000 meter. Zij streden om de Cor Zuiderduin Bokaal, de bokaal vernoemd naar de eerste trainer van de WIJC. Bij de heren won Kees Heemskerk. Hij was in goede vorm en had op 30 november nog in Heerenveen een PR gereden op de 5 km (6.41.89). Thomas de Mooij moest de wisselbokaal, die hij in januari ruim won, weer inleveren. Hij werd nu tweede. Bij de dames bleef de Cor Zuiderduin Bokaal bij Anne Leltz, zij was ook in haar categorie, Junioren A, de snelste.

Koppelkoers

De avond werd afgesloten met een koppelkoers. Het winnende koppel mag Wim Vergeer Bokaal mee naar huis nemen. Deze trofee, vernoemd naar de eerste voorzitter van de trainingsgroep van de Warmondse IJsclub was in januari voor het eerst uitgereikt. Bij deze wedstrijd worden koppels van twee rijders gevormd die samen zes rondes moeten rijden. Iedere ronde moet er gewisseld worden. Om de wedstrijd zo eerlijk mogelijk te maken, worden de koppels gevormd op basis van de uitslag van de 500 meter. De snelste rijder wordt gekoppeld aan de langzaamste rijder, nummer 2 aan de op een na laatste en zo verder. In januari was de voorzitter van de WIJC, Frans Biemond met Noah Kok nog het snelste koppel, nu waren er heel andere combinaties. De winnaars van de Wim Vergeer Bokaal waren Jelle van Klink en Marcel Hogervorst. Het koppel dat tweede werd bestond uit René Vergeer en Patricia Koot. Frans Biemond eindigde met Luka Fredrikze als derde koppel.

Meer berichten