Roos Verheugt, verkozen tot Rabobank Player of the Match.
Roos Verheugt, verkozen tot Rabobank Player of the Match. Foto: pr./Rene van Dam

TOP zet Dalto voor de rust al aan de kant

Sassenheim • De nare smaak van de nederlaag tegen DOS’46 werd weggespoeld met een mooie en klinkende overwinning op Dalto/Klaverblad verzekeringen. TOP/LITTA was op alle fronten beter en met rust was de korf al 25 keer gevonden, een ongekend hoog aantal doelpunten. In de tweede helft nam TOP iets gas terug, maar werd er toch nog 14 keer gescoord. Een hoofdrol was weggelegd voor de dames van TOP. Met maar liefst 23 goals waren zij hun tegenstanders ruim de baas. Een overwinning waarin TOP in grote delen van de wedstrijd met swingend korfbal weer liet zien waar het als team toe in staat is.

Bij TOP was de onverwachte nederlaag tegen DOS’46 van twee weken terug hard aangekomen. Coach Leon Braunstahl noemde het heel toepasselijk “we zijn in die wedstrijd door het ijs gezakt”. In de weken daarna, de wedstrijd van vorige week tegen Fortuna ging vanwege het weer niet door, werd er veel gepraat. “Daarnaast zijn we veel bezig geweest met het groepsproces, het blij zijn met elkaar, het elkaar versterken, samenwerken, het vieren van succes en spelen met passie”, aldus Braunstahl.

Plezier

Tegenstander en promovendus Dalto uit Driebergen was de ideale tegenstander om weer in het juiste ritme te komen. De wedstrijd werd gedomineerd door met name de sterke dames van TOP. De wedstrijd werd al vroeg in de middag gespeeld, maar er was wel degelijk sprake van ladies night. De TOP-dames waren onnavolgbaar voor hun tegenstanders en met rust hadden zij er al 14 gescoord. In de tweede helft kwamen daar nog 9 goals bij. Dalto had de verdediging onvoldoende op orde en sommige doelpunten konden kinderlijk eenvoudig worden gemaakt, getuige het hoge aantal doorloopballen. TOP had duidelijk plezier in de wedstrijd, er waren lachende gezichten en dat mocht ook wel met een scoringspercentage van maar liefst 44% halverwege de eerste helft. Doelpunten werden gevierd en er werd als team gespeeld. Dalto deed het aanvallend niet slecht, maar had geen antwoord op de aanvalsdrang van TOP. TOP kon zijn favoriete spel spelen en vond regelmatig de korf zonder afvang na snel en mooi aanvalsspel. Met rust stond er al een ruime voorsprong van 25-15 op het scorebord.

Dames in actie

Na rust gingen de dames lustig door met scoren, want de eerste vier goals waren weer van de dames (Barbara Brouwer 2, Roos Verheugt en Jet Hendriks). De 32-17 was van Celeste Split die ook alweer de vijfde goal binnenschoot. Nick Pikaar, die deze wedstrijd voornamelijk in de steun speelde, wist een prachtige pass van Brouwer mooi af te ronden . Een blok van Pikaar en Frank Mostard gaf aan dat de ploeg een heerlijke wedstrijd speelde. De 40 werd net niet aangetikt, want de laatste goal, nummer 39, was van Mostard die daarmee eindigde waar hij de wedstrijd mee begon. Eindstand 39-22. Het hele team had een prima wedstrijd gespeeld, maar Roos Verheugt werd met zes goals en haar goede spel terecht gekozen tot Player of the match.

Lang genieten van de overwinning kan niet, want aanstaande dinsdag staat de inhaalwedstrijd tegen koploper Fortuna alweer op het programma.

Doelpunten: Mick Snel (7), Frank Mostard (6), Jet Hendriks (6), Roos Verheugt (6), Barbara Brouwer (6), Celeste Split (5), Nick Pikaar (2) en Tim Flokstra