Roos Verheugt krijgt de bal aangegeven door Tim Flokstra.
Roos Verheugt krijgt de bal aangegeven door Tim Flokstra. Foto: pr./René van Dam

TOP verliest van koploper Fortuna

Sassenheim • Winst tegen koploper Fortuna/Delta Logistiek was noodzakelijk om nog kans op de eerste plek in de poule te maken. TOP was strijdvaardig en speelde vooral de eerste helft met heel veel energie. In een gelijk opgaande wedstrijd gaven de ploegen elkaar weinig toe. Met rust was de wedstrijd nog in evenwicht: 11-11. Na rust opende TOP nog wel de score, maar aan de hand van een ontketende Harjan Visscher van Fortuna kantelde de wedstrijd langzaam in het voordeel van Fortuna. TOP eindigt, ondanks dat er nog één wedstrijd gespeeld moet worden, op de tweede plaats en zal in de play-off’s spelen tegen de nummer 3 uit de andere poule.

TOP startte heel scherp en met veel energie. De eerste aanval was gelijk succesvol met een goal van Mick Snel. Tim Flokstra zorgde voor de 2-0. Fortuna kwam vrij snel op 2-2 en wisselde vervolgens om de voor hen gewenste opstelling te krijgen. De scores gingen om en om en de ploegen gaven elkaar weinig toe. Er werden in de eerste twintig minuten (6-6) niet veel goals gemaakt, maar het was een voor de kijker een leuke en spannende wedstrijd om naar te kijken. Verdedigend stond het prima en beide ploegen moesten hard werken voor de doelpunten. Barbara Brouwer gaf topschutter en international Fleur Hoek geen centimeter ruimte en hield haar heel knap op 1 goal. Fortuna had echter in de persoon van international Harjan Visscher (8 goals) een speler die deze wedstrijd moeilijk te stoppen was. De dames van TOP waren in de eerste helft trefzeker en vooral Brouwer en Celeste Split wisten elkaar goed te vinden. Bij Fortuna waren het voornamelijk de heren die voor de goals zorgden. Stan Postma was weer in de basis gestart en speelde een prima wedstrijd. Het was mooi om te zien hoe hij de strijd aanging met de geroutineerde rebounders van Fortuna. Ook de 10-10 schoot hij knap binnen. Net voor rust zorgde Jet Hendriks met een mooie doorloopbal dat er met 11-11 werd gerust.

Gouden greep

Na rust was het Split die al snel voor 12-11 zorgde en de 13-12 van Hendriks was de laatste voorsprong voor TOP. Fortuna speelde net iets gemakkelijker en had minder moeite de korf te vinden. Van 13-12 liep Fortuna uit naar 15-13. Roos Verheugt zorgde met een prachtige doorloopactie voor de aansluiting, maar Fortuna rook de kansen en had steeds een antwoord op de goals van TOP. Met twee goals bracht Verheugt TOP met nog 11 minuten te spelen nog eenmaal naast Fortuna. Met het inbrengen van schutter Nik van der Steen had Fortuna nog een uitstekende troef in handen. Die wissel bleek een gouden greep, want met 3 goals uit 5 pogingen was dit de genadeklap voor TOP. De aanvallen liepen niet meer en de krachten vloeiden weg. Een lichtpuntje was nog de rentree van Julia Schuiling die na 5 weken blessureleed weer minuten kon maken. Zij was gelijk ook weer trefzeker. Fortuna won de wedstrijd verdiend door in de laatste 10 minuten het verschil te maken. De slechts 7 doelpunten in de tweede helft waren voor TOP onvoldoende om aanspraak op de winst te maken. De eindstand was enigszins vertekend met 18-23, maar de winst was volkomen verdiend voor Fortuna dat hiermee de eerste plek zeker heeft gesteld.

Volgende week wordt de laatste poulewedstrijd gespeeld tegen Dalto/Klaverblad verzekeringen.

Doelpunten: Mick Snel (4), Celeste Split (4), Roos Verheugt (3), Jet Hendriks (2), Barbara Brouwer (2), Stan Postma, Julia Schuiling en Tim Flokstra