Logo deteylinger.nl
Madelief Post met coach Johan Zagers.
Madelief Post met coach Johan Zagers. (Foto: pr.)
Voorhout

Voorhoutse Madelief Post wint zilver op NK judo

  Sport

Voorhout • Bij het Nederlands Kampioenschap onder 15 jaar heeft Madelief Post uit Voorhout de zilveren medaille behaald.

Op zaterdag 30 oktober stonden drie judoka’s van Judo Team Bollenstreek op de judomat in het topsportcentrum in Leek.  Madelief Post, Tim van Steijn en Anna Warmerdam hadden zich tijdens het Zuid-Hollands Kampioenschap geplaatst.

Madelief Post kwam uit in de categorie -40 kilogram. De Voorhoutse traint sinds de zomer ook bij het regionaal trainingscentrum in Den Haag en had daar na een jaar zonder toernooien een goede voorbereiding. Ze wist haar eerste partij overtuigend te winnen door een houdgreep. Madelief wist tot haar eigen verbazing zich te plaatsen voor de finale. In de finale kwam ze Indy Pannegieter tegen. Het was een spannende finale die beide kanten op kon gaan. Madelief liet aanvallend judo zien, maar moest uiteindelijke haar meerdere erkennen nadat ze tegen haar derde straf was aangelopen. 

Geen deelname

Anna Warmerdam kwam niet in actie. Bij de weging was ze te zwaar en werd daarom gediskwalificeerd. Hoofdcoach Johan Zagers: “Dit is natuurlijk heel zuur voor haar. In onze aanloop wisten we dat ze vrij hoog in het gewicht zat en daarom een risico genomen dat ze te zwaar zou wegen. Judoka’s mogen van mij niet afvallen, we hebben geprobeerd op gewicht te blijven. Helaas is dat niet gelukt”.

Tim van Steijn kwam in de categorie jongens -66 tot één overwinning. De andere partijen verloor hij, en werd negende van Nederland.

Meer berichten