Nieuwkomer Jimmy Swikker zorgt met zijn tien doelpunten voor de winst voor TOP.
Nieuwkomer Jimmy Swikker zorgt met zijn tien doelpunten voor de winst voor TOP. Foto: pr./René van Dam

TOP wint belangrijk duel tegen Groen Geel

Sport Sassenheim

Sassenheim • TOP/LITTA speelde tegen Groen Geel direct een belangrijke wedstrijd, omdat alle punten van belang zijn in de tweede fase van de Korfbal League. 

Er blijft TOP weinig bespaard, want zowel Stan Postma als Nick Pikaar ontbraken nog in de basis en Milou Schuiling viel na een ongelukkig botsing al snel uit. De strijd en inzet die de ploeg van Marco Swikker en Timon Zuurmond ondanks alle tegenslag toonde was mooi om te zien. 

Verdedigende druk

Vooraf bestempelde coach Swikker dat deze wedstrijd net als alle andere wedstrijden een belangrijke was, waarbij het rendement omhoog zou moeten en er veel verdedigende druk geleverd zou moeten worden. Bij TOP blijft de ziekenboeg gevuld waardoor de vakken wat gewijzigd waren. Thijs van der Zaag startte daardoor in de basis en Maayke Brouwer en Milou Schuiling waren van vak gewisseld. Door alle blessures binnen de selectie was Tessa Winter bereid gevonden om de selectie tijdelijk te helpen. Zij speelde een belangrijke rol in deze wedstrijd als de vervangster van Schuiling. TOP gebruikte alle tegenslagen in zijn voordeel en leverde enorm veel strijd. Ieder duel werd aangegaan, veel verdedigende druk en wat vorige week niet lukte, het rendement lag aanzienlijk hoger. TOP straalde uit dat het de wedstrijd wilde winnen. Groen Geel, de ploeg van coach Daniel Harmzen, wilde dat ook, maar straalde dat te weinig uit en speelde lang te voorspelbaar. Swikker zat vanaf het begin heerlijk in de wedstrijd en met twee aanvallen twee goals was de toon gezet. De eerste helft was een geheel gelijk opgaande strijd met nooit meer een verschil dan twee doelpunten. Bij rust was het verschil slechts één doelpunt en alles was nog mogelijk (13-12).

Overwicht

Groen Geel startte de tweede helft met heel statisch spel en had geen antwoord op het achterverdedigen van TOP. De rebound was veelal voor TOP, maar er werd nog niet direct geprofiteerd van het veldoverwicht. Na vier minuten brak Swikker met zijn vijfde goal de ban en de 15-13 was van Tessa Winter, die een fantastische wedstrijd speelde. Toen vervolgens ook Frank Mostard, met een prachtige one-hander, zich nadrukkelijk met de score ging bemoeien, kon TOP uitlopen naar 17-14. 

TOP voelde dat de wedstrijd de goede kant opging en leverde nog meer strijd. Iedere goede actie, onderschepping en goal werden met elkaar gevierd. Ook de reservebank en de weinige mensen die in de zaal (moesten) zijn lieten zich goed horen en steunden het team. Met de 25-19 van Mostard en nog vier minuten op de klok leek de wedstrijd gespeeld. Groen Geel perste er nog een slotoffensief uit, kwam terug tot 25-23 en het leek nog even spannend te worden. Nick Pikaar kwam de laatste twee minuten nog in het veld om de rust te bewaren. Dat lukte, PLayer of the Match Jimmy Swikker schoot zijn tiende goal binnen en daarmee was de wedstrijd definitief gespeeld. 

Scores: Jimmy Swikker (10), Frank Mostard (6), Tessa Winter (3), Thomas Tiggelman (3), Barbara Brouwer (2), Thijs van de Zaag en Maayke Brouwer.

Uit de krant