TOP-junior Yrsa Ravensbergen in duel met PKC-speelster Brett Zuijdwegt.
TOP-junior Yrsa Ravensbergen in duel met PKC-speelster Brett Zuijdwegt. Foto: pr./René van Dam

TOP kan PKC een helft bijhouden

Sport Sassenheim

Sassenheim • Verliezen van de landskampioen PKC/Vertom is geen schande en was ook wel ingecalculeerd. Toch wilde TOP proberen de huid duur te verkopen en de strijd vol aan te gaan. De ziekenboeg van TOP blijft helaas gevuld en daarom moest er weer gepuzzeld worden met de opstelling. TOP speelde een verdienstelijke eerste helft, leverde veel strijd en kon de schade redelijk beperkt houden. Een lichtpuntje was het debuut van A-junioren Yrsa Ravensbergen en Jill Heijink, die beiden ook nog tot scoren kwamen. 

Er blijft de ploeg van Marco Swikker en Timon Zuurmond weinig bespaard. Ditmaal konden zowel Demi Postma (ziek) en Milou Schuiling (geblesseerd) niet spelen. Op hun plekken begonnen Bente Voois en A-junior Yrsa Ravensbergen. Stan Postma en Nick Pikaar konden gelukkig wel weer starten. PKC speelde tot nu toe nog niet groots, maar had wel 4 punten uit de 2 gespeelde wedstrijden. Voor TOP waren de twee punten van vorige week tegen Groen Geel heel belangrijk en de ploeg wilde dezelfde energie en strijd leveren. 

Zakelijk

PKC startte de eerste 5 minuten prima en kwam op een voorsprong van 7-2. TOP liet zich te veel verleiden tot het schieten zonder rebound en het afrondingspercentage was te laag. Te vaak was de ploeg de bal na 1 schot weer kwijt. De 10-5 van Stan Postma met 1 hand was een hele mooie goal en deze luidde de beste fase van TOP in. PKC speelde zakelijk met minder beleving en TOP zette daar veel energie, strijd en inzet tegenover. Yrsa Ravensbergen bekroonde haar debuut met een goal en schoot de 12-7 binnen. Met de goal van Frank Mostard kroop TOP dichterbij en was het verschil nog maar vier doelpunten: 14-10. Met een gemiste vrije bal en vervolgens een buzzer goal (buiten de buzzer) ging PKC toch rusten met 15-10.

Zuiver

PKC, nu met international Olav van Wijngaarden in de ploeg, kwam met heel veel energie de kleedkamers uit want vijf minuten later was het al 20-10. Pas bij 23-10 en 9 minuten spelen schoot Jimmy Swikker de eerste goal voor TOP binnen, maar toen was de wedstrijd al gespeeld. Met een ongekend hoog afrondingspercentage en mooie aanvallen speelde PKC de wedstrijd gemakkelijk uit. TOP probeerde te blijven korfballen, maar de energie vloeide weg en er lukte weinig meer. In de laatste fase werd er nog volop gewisseld en de invallers deden het nog wel prima want zowel Jill Heijink (2), Thomas Tiggelman (2) en Thijs van de Zaag kwamen tot scoren. De eindstand werd uiteindelijk een hele ruime nederlaag voor TOP met 35-18.

Volgende week speelt TOP thuis een belangrijk duel tegen Oost-Arnhem dat nog op 0 punten staat.

Doelpunten: Nick Pikaar (3), Frank Mostard (2), Stan Postma (2), Jimmy Swikker (2), Jill Heijink (2), Thomas Tiggelman (2), Yrsa Ravensbergen, Maayke Brouwer, Thijs van der Zaag en Barbara Brouwer.

Uit de krant