Afbeelding
Foto: pr.

Forwodians blij, aanleg basketbalveld eindelijk van start

Sport Voorhout

Voorhout • Basketbalvereniging Forwodians heeft een mijlpaal bereikt. Binnen twee jaar is ruim 95.000 euro opgehaald om een duurzaam buitenveld te kunnen financieren, dat tijdelijk tegenover sporthal De Schans wordt gelegd. Dankzij alle sponsoren, verschillende clubacties en het eindeloos strijden vanuit het bestuur en de leden kan het veld eindelijk gerealiseerd worden. De bouw is van start gegaan op het terrein van bouwbedrijf van der Hulst. Door de realisatie van het buitenveld kan de basketbalvereniging, die uit haar voegen barst, eindelijk voldoende ruimte beschikbaar stellen voor alle leden.

De bouw van het buitenveld zal in drie fasen verlopen. Eerst wordt de ondergrond geëgaliseerd en worden tegels geplaatst. Hierna volgt het buitenveld en tot slot komt er een hekwerk omheen. Zo is het een veilige omgeving voor de leden om buiten te basketballen. Er is extra aandacht geschonken aan duurzaamheid bij de realisatie van dit buitenveld. Zo wordt het veld zelf in Nederland geproduceerd door een bedrijf dat ook zonnepanelen maakt en is het mogelijk om deze na enkele jaren mee te nemen naar een nieuwe locatie. Forwodians hoopt binnen aanzienlijke tijd te verhuizen naar een grotere sporthal waarbij het buitenveld mee kan verhuizen. Buiten sporten vereist een stuk minder energie dan sporten in een verwarmde en verlichte sporthal, wat Forwodians graag stimuleert.

Het bestuur van Forwodians heeft iedereen aangespoord om mee te helpen met het verzamelen van de totaalsom voor het buitenveld. Daarnaast hebben zij beroep gedaan op sponsoren, elk denkbaar fonds, verschillende clubacties en zijn er extra activiteiten georganiseerd om geld op te halen. Bestuurslid Annet van der Putten vertelt: “Dat past ook heel erg bij onze vereniging. Wij hebben een open club karakter waar iedereen welkom en betrokken is. We zijn ontzettend trots dat we het forse bedrag voor het buitenveld volledig op eigen kracht bij elkaar hebben gespaard, met behulp van alle sponsors. De locatie voor het veld in Teylingen was ook een flinke uitdaging, want de gemeente kon concreet weinig voor ons betekenen. We hebben wel honderd keer ‘nee’ gehoord, maar bouwbedrijf van der Hulst zei ‘ja’. Daar zijn we ontzettend dankbaar voor!”. 

Forwodians krijgt steun van Fonds 1818, het Rabobankfonds, Kringloopwinkel Herenstraat, PWA, ViTeylingen, het Jacoba van Beierenfonds, Dica Transport en het Schipholfonds.

Uit de krant