Voorzitter Antoon de Vroomen ontvangt de Koninklijke Erepenning uit handen van burgemeester Carla Breuer. | Foto: Piet van Kampen
Voorzitter Antoon de Vroomen ontvangt de Koninklijke Erepenning uit handen van burgemeester Carla Breuer. | Foto: Piet van Kampen Foto: PIet van Kampen

Koninklijke Erepenning voor jarige muziek- en toneelvereniging St. Matthias

Verenigingen

Warmond • Burgemeester Carla Breuer heeft op zaterdag 26 mei de Koninklijke Erepenning uitgereikt aan muziek- en toneelvereniging St. Matthias. De vereniging bestaat dit jaar honderd jaar. 

De uitreiking was tijdens de officiële opening van het jubileumfeest bij Dekker in Warmond. Na de uitreiking volgde het toneelstuk 'Haring & Haarlak'. Bijna 30 spelers van toen en nu brengen de komedie de planken met de daarbij behorende muzikale intermezzo's live gespeeld door de harmonie van Matthias.

100-jarige bestaan

Op 8 maart 2018 bestond de muziek- en toneelvereniging St. Matthias uit Warmond 100 jaar. De vereniging telt momenteel zo'n  60 leden en 500 donateurs, en heeft in haar geschiedenis altijd een belangrijke rol gespeeld in het maatschappelijk leven van Warmond. Net als bij het 75-jarig bestaan heeft de vereniging ook dit jubileum weer een jubileumboekje uitgegeven, met de titel 'St. Matthias, spelenderwijs 100 jaar', dat alle inwoners van Warmond gratis is aangeboden. 

Koninklijke Erepenning

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de koning heeft voor de bijzondere verdiensten van de ontvanger.

Uit de krant