Voorzitter Rob Koek met het eerste notulenboek van de Oranjevereniging. | Foto: Piet de Boer
Voorzitter Rob Koek met het eerste notulenboek van de Oranjevereniging. | Foto: Piet de Boer Foto: Piet de Boer

Oranjevereniging kiest voor feestmaand in kroonjaar

Verenigingen Sassenheim

Sassenheim • Het jaar 2022 is voor de Oranjevereniging Sassenheim een kroonjaar. Het bestuur heeft daarom besloten in juni een bijzondere feestmaand met een uitgebreid jubileumprogramma samen te stellen. In juni staat elk weekend in het teken van een thema met activiteiten. 

Het is september 1922 en in Het Bruine Paard hebben inwoners, maar ook burgemeester J.P. Gouverneur zich verzameld voor de oprichting van de ‘Oranjevereeniging’. Het voorstel van bollenkweker Leo Bisschops wordt met applaus ontvangen. Honderd jaar later is de vereniging niet meer weg te denken uit Sassenheim.

Sport 

Om de bijzondere verjaardag een eeuw later te vieren, organiseert de Oranjevereniging de hele maand juni activiteiten. De thema’s van de feestweekenden zijn cultuur, muziek, jeugd, feest en sport. Het sportweekend is een samenwerking van heel veel sportverenigingen in het dorp. Het wordt een soort zevenkamp waarbij sportteams zeven sportevenementen moeten afwerken. Elke inwoner kan een groep samenstellen, inschrijven en meedoen. 

Muziek

Een ander weekend is gevuld met concerten, optredens en muziek. “Het programma is dus voor alle inwoners van het dorp,” vertelt voorzitter Rob Koek. “Zowel voor de jeugd als voor inwoners met meer levenservaring. Het feest moet voor alle bewoners zijn, zonder uitzondering. Dat is ook al honderd jaar een rode draad in de historie van de Oranjevereniging. Dat streven was, bij de oprichting van de vereniging honderd jaar geleden, al in de kiem aanwezig.”

Dubbel en dwars

Koek roept inwoners op om ook lid te worden van de Oranjevereniging. De kosten voor het lidmaatschap in Sassenheim bedragen 10 euro. “Met de korting op de jubileumactiviteiten in juni haal je de contributie er dubbel en dwars uit.”

Voorzitter Rob Koek vertelt uitgebreid over het jubileumjaar van de Oranjevereniging in De Teylinger van woensdag 26 januari.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant