De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen. | Foto: pr.
De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen. | Foto: pr. Foto: pr.

Koninklijke Erepenning voor Cultuur Verheft

Verenigingen Voorhout

Voorhout • Burgemeester Carla Breuer reikte op vrijdag 30 september de Koninklijke Erepenning uit aan toneelvereniging Cultuur Verheft uit Voorhout. De uitreiking was tijdens de aftrap van het Toneel Food Festival ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de vereniging.

Op 15 september 2022 bestond toneelvereniging Cultuur Verheft 75 jaar. Vanaf de oprichting in 1947 tot op de dag van vandaag bruist de vereniging van activiteiten en heeft zij zich in deze periode altijd weer verder weten te ontwikkelen. Ook het aantal activiteiten is met de vereniging meegegroeid. Werden er in het begin van het bestaan twee toneelstukken per jaar opgevoerd in het Parochiehuis, inmiddels worden er verschillende soorten stukken per jaar opgevoerd op diverse locaties (denk aan markten, bibliotheken, festivals) en worden er theaterdiners georganiseerd. Een aantal keer zijn ook grote musicalproducties opgevoerd zoals ‘De Jantjes’ in 2005, ‘Ja zuster, nee zuster’ in 2012 (65 jarig bestaan) en ‘Zuster act’ in 2015. Cultuur Verheft heeft ook een bloeiende Sinterklaascentrale die jaarlijks mede de Sinterklaasintocht helpt organiseren en zorgt voor huis-, school- en bedrijfsbezoeken.

De gehele maand oktober staat in het teken van het Toneel Food Festival. Op vijf verschillende horecalocaties zijn diverse voorstellingen vanwege het 75-jarig bestaan. Op www.cultuurverheft zijn de laatste toegangskaarten te koop.

Uit de krant