Van Schooten bouwmaterialen uit het goede hout gesneden | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Veel kennis en kunde bij Van Schooten bouwmaterialen, v.l.n.r. Lars van der Zwet, Peter van Schooten en Stef Marijt. | Foto: Piet van Kampen
Veel kennis en kunde bij Van Schooten bouwmaterialen, v.l.n.r. Lars van der Zwet, Peter van Schooten en Stef Marijt. | Foto: Piet van Kampen (Foto: Piet van Kampen)
Voorhout

Van Schooten bouwmaterialen uit het goede hout gesneden

  Zakelijk

Voorhout • In het hart van het dorp, in de Boekhorstlaan, klopt het hart van een gezond familiebedrijf, Van Schooten Hout & Bouwmaterialen. Ooit klein begonnen, maar in de loop der jaren uitgegroeid tot een gerenommeerde onderneming waar vele grote en kleine klussers terecht kunnen. Alles binnen handbereik voor het bouwen en verbouwen van een huis.

Door Piet van Kampen

In 1978 waren het Jac van Schooten en Pim van Kempen, die in een oude bollenschuur aan de Boekhorstlaan het bedrijf op kleine schaal zijn begonnen. De zaak groeide en stap voor stap werd uitgebreid door er een stuk bij aan te bouwen. Nu, anno 2018 schuilt er achter het karakteristieke geveltje aan de oprijlaan een enorme verkoopruimte. Een grote verkoopoppervlakte waar een zeer ruime collectie hout- en bouwmaterialen, en alles wat er voor klussen in en om het huis komt kijken, is uitgestald. Geen 'nee' te koop zo te zien. "Wij hebben inderdaad een heel breed assortiment," vertelt de huidige eigenaar Peter van Schooten met gepaste trots. Twintig jaar geleden nam de ondernemer het bedrijf over en runt hij samen met een enthousiast en vakkundig team van twaalf medewerkers de zaak.

Service

Wat is de kracht van het bedrijf? "Service, dat zegt iedereen", weet Van Schooten. Maar hoe ver gaat service? "Om te beginnen is een uitgebreid een assortiment, waarbij klanten niet mis grijpen, belangrijk. 'Nee verkopen' staat niet in ons woordenboek. Professionele topmerken waar kwaliteit scherp is geprijsd. Vakbekwaamheid en betrouwbaarheid moeten vanzelfsprekend zijn. Wij hebben zaagservice, bezorgservice, sleutelservice en verfmengservice," somt de ondernemer een aantal pluspunten op. Ook deskundig advies en een persoonlijke band met de klanten staan hoog in het vaandel. Het bedrijf heeft een klantenkring van Amsterdam tot aan Den Haag waar de spullen worden bezorgd.

Duurzaam en maatschappelijk

Van Schooten gelooft in duurzaamheid en als specialist wordt er uitsluitend keurhout (FSC & PEFC) verkocht. Op maatschappelijk gebied sponsort het bedrijf rond de 70 plaatselijke (sport) verenigingen. Foreholte voetbal en dameshandbal zijn dankbaar met deze hoofdsponsor. Ook de basketbalvereniging en de Oranje Vereniging Voorhout krijgen een financieel ruggensteuntje. Het bedrijf heeft dus ook hart voor het plaatselijke verenigingsleven. Van Schooten hanteert ruime openingstijden: Maandag t/m donderdag van 7.00-17.30 en van 18.30 tot 20.00 uur. Vrijdag van 7.00- 17.30 uur en zaterdag van 8.00-15.30 uur. Boekhorstlaan 38c, Tel. 0252-230601.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>