Susanne Brom: tien jaar met passie voor uitvaartverzorging | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
'Het is vooral belangrijk om samen met nabestaanden rustig de tijd te nemen om alles naar de wensen te regelen.'
'Het is vooral belangrijk om samen met nabestaanden rustig de tijd te nemen om alles naar de wensen te regelen.' (Foto: pr.)
Teylingen

Susanne Brom: tien jaar met passie voor uitvaartverzorging

  Zakelijk

Teylingen/zakelijk • Deze week, om precies te zijn op vrijdag 12 april 2009, begon Susanne Brom als zelfstandige uitvaartverzorgster. Een mooi, maar soms niet makkelijk beroep dat zij vanuit haar hart uitoefent. 'Het gaat niet om mij maar het gaat om anderen' vertelt zij. 'Ik ben dankbaar dat ik dit mag doen'.

Door Piet van Kampen

Dit beroep lijkt de aimabele Susanne op het lijf geschreven. Zij heeft altijd al iets met 'zorgen voor' gehad als coach, mediator, trainer en groepsleidster in de jeugdhulpverlening en bedrijfsmaatschappelijk werkster. "Ik heb ook ervaring opgedaan met het voeren van stervensbegeleidinggesprekken." Haar drive ging verder. Zij volgde een intensieve opleiding bij Stivu, tegenwoordig Docendo. Voor alle onderdelen in het beroep deed ze examen. Van alle momenten die er bij een uitvaart de nodige aandacht en zorg verdienen tot het regelen van de rouwkaarten aan toe. Met die gedegen opleiding in haar bagage ging Susanne werken bij een uitvaartonderneming in Haarlem. Met de praktische kennis die zij daar op deed, besloot zij ook voor zichzelf te beginnen met Susanne Brom Uitvaartzorg. Nu tien jaar later blikt ze er met veel voldoening op terug.

Vertrouwen

Vol passie vertelt ze over haar beroep. "Het zijn voor de nabestaanden moeilijke dagen en je bouwt een vertrouwensband met hen op. Je staat dicht bij de mensen. Iedere familie heeft een eigen verhaal en daar ben ik dikwijls van onder de indruk. Ik mag er bij zijn en probeer ze alle aandacht en liefde te geven. Samen met de familie maak ik een draaiboek, hierdoor heeft de familie de regie en weet hoe de dag van het afscheid eruit ziet. Belangrijk is vooral om rustig de tijd samen met hen te nemen om alles naar de wensen te regelen. Kwaliteit is ook belangrijk in dit mooie werk," licht zij haar manier van werken toe.

Levenswijsheid

Susanne doet al het organiseren rondom een uitvaart zelf, samen met een team van medewerkers. Over haar ervaring: "Het moeilijkste is om de uitvaart van jonge mensen en kinderen te regelen". Haar levensmotto is 'in het hier en nu leven en zoveel mogelijk met en voor elkaar doen'. Een mooie levenswijsheid. En vooral ook: "Mensen zouden niet over de ander moeten oordelen, achter elke keuze zit een reden."

Voor meer informatie, kijk op www.susannebromuitvaartzorg.nl. 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>