Logo deteylinger.nl
<p>Kees Heemskerk neemt vanaf 1 januari het stokje over van Peter van der Veer. | Foto: Piet van Kampen</p>

Kees Heemskerk neemt vanaf 1 januari het stokje over van Peter van der Veer. | Foto: Piet van Kampen

(Foto: pr.)
Sassenheim

Groentespecialist Peter van der Veer: ‘Mooi dat de winkel open blijft’

  Zakelijk

Sassenheim • Vanaf 1 januari 2021 is Kees Heemskerk de nieuwe eigenaar van de bekende groente- en fruitspeciaalzaak ‘De Groenteman’ aan de Oude Haven/Hoofdstraat in Sassenheim. Peter van der Veer, de man die 25 jaar lang het gezicht en eigenaar van deze winkel was, heeft dan het stokje overgedragen aan de jonge en enthousiaste ondernemer Kees Heemskerk.

Door Piet van Kampen

Kees is inmiddels al werkzaam in de winkel. Veel klanten kennen hem uit de periode dat hij werkzaam was bij een plaatselijke supermarkt, en vanuit filialen uit de regio waar hij versmanager is geweest. Dus heeft hij de nodige kennis en ervaring in het boeiende vak opgedaan.

Van der Veer is na in totaal 47 jaar werken in de zaak -waarvan 25 jaar als eigenaar- aan het afbouwen. Maar na zijn ‘ondernemerspensioen’ zal hij nog de nodige uurtjes als man achter de schermen zijn diensten aan de nieuwe ondernemer aanbieden. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Van der Veer: “Ik heb mijn leven lang keihard gewerkt en nu is het tijd om er mee te stoppen,” glimlacht hij veelbetekenend want zoals gezegd, helemaal stoppen is er niet bij als hij nog wat hand- en spandiensten voor Kees zal verrichten. Vanaf 1 januari blijven ook de medewerkers de vertrouwde gezichten achter de toonbank vol heerlijke versproducten.

Onderscheidend

Kees, die het een hele mooie uitdaging en tevens ook een mooie stap vindt om voor zichzelf te beginnen, heeft dus de nodige ervaring. Hij wil zich met de speciaalzaak duidelijk blijven onderscheiden ten opzichte van de supermarkten. “Ik ga verder met meer specialisatie van eigen gemaakte verse maaltijden, rauwkosten en salades. De consument wil graag een keuze uit gemaksmaaltijden en het assortiment zal ik dan ook langzamerhand steeds meer gaan uitbreiden. Door dagelijks vers en zelf bereiden kan je jezelf onderscheiden in de markt. Ook biologisch en vegetarisch gaan een steeds belangrijkere rol in de vraag spelen,” weet de jonge ondernemer die met de tijd mee gaat. “Je moet de markt blijven volgen,” is zijn terechte visie. Kees tenslotte: “Je moet het goede behouden maar er toch er je eigen draai aan geven”.

Meer berichten