Logo deteylinger.nl
<p>Het team, met jubilaris Jo, Mirjam, Fleur en Jolanda. | Foto: pr.</p>

Het team, met jubilaris Jo, Mirjam, Fleur en Jolanda. | Foto: pr.

(Foto: pr.)
Sassenheim

‘Jo! Woman zet de klanten al twintig jaar op één!’

  Zakelijk

Sassenheim • Twintig jaar geleden begon Jolanda Admiraal haar Jo! Woman in de Hoofdstraat. Twee decennia later is de winkel nog steeds ontzettend populair, en weten klanten dat ze er terecht kunnen voor de laatste mode, eerlijk deskundig advies en veel gezelligheid.

Met veel ervaring in de modebranche kwam op 14 februari 2001 een droom voor Jolanda ‘Jo’ Admiraal uit: een eigen winkel. Met kleine en grote merken, en veel gevoel voor styling en trends, wist ze al snel een trouw klantenbestand op te bouwen. Medewerker Mirjam Keimling snapt wel hoe dat komt: “Jo zorgt ervoor dat alle klanten tevreden de deur uit gaan en zet ze altijd op nummer één, zelfs als dat eigenlijk niet hoeft. Klanten vinden de winkel heel fijn, dochters moeders en oma’s komen graag met elkaar langs. Er is echt voor ieder wat wils.”

Een volgende stap werd een groter pand, slechts een deur verder, aan de Hoofdstraat 177. Een grote winkel waarin ze haar eigen ideeën en inspiratie in kwijt kan. Naast de gewone shopuren, organiseert Jo ook regelmatig evenementen, zoals de bekende modeshows waarin nieuwe collecties geshowd worden.

Plezier

Samen met Mirjam, Fleur en Jolanda weet Jo met eerlijk advies klanten met de juiste kleding te verblijden. Het team vult elkaar daarin goed aan. Mirjam: “Het is superleuk om met Jo samen te werken. Ze is heel relaxt. Je werkt niet voor je baas, maar ze staat echt naast je. Dat is heel erg fijn en zorgt voor een supergoede sfeer.” Het team heeft regelmatig de grootste lol. Gevraagd waarover, moet Fleur lachen. “Jo gelooft altijd alles, dus ze trapt overal in. Hierdoor kun je haar goed in de maling nemen. Er vaak wordt gelachen, we gaan altijd met super veel plezier naar ons werk.”

Nooit stil

En nu is daar dus het twintig jarig jubileum, maar moeten de deuren nog gesloten blijven. Online is Jo! Woman gewoon nog open. Op Instagram en Facebook wordt de nieuwste collectie getoond, waarna klanten door middel van een berichtje kunnen bestellen. Ze kunnen de kleding thuis passen en dan besluiten welke setjes ze houden. Jo is na twintig jaar nog een steeds een enthousiaste eigenaresse vol energie: “Jo is bijzonder. In deze moeilijke tijd is ze bijvoorbeeld nooit stil gaan staan en kwam ze altijd weer met nieuwe ideeën. We hebben de winkel opgeknapt en hebben een catalogus via Whatsapp aangemaakt, zodat mensen de nieuwe collectie online kunnen shoppen. Ze pakt altijd door en geeft nooit op.”

In De Teylinger van woensdag 10 februari staan alle felicitaties van collega-ondernemers aan Jo! Woman.

Meer berichten