De meiden van MO15 Teylingen/Ter Leede in hun nieuwe tenue. | Foto: pr.
De meiden van MO15 Teylingen/Ter Leede in hun nieuwe tenue. | Foto: pr. Foto: pr.

Historische moment: Ter Leede en Teylingen vormen één team

Sport Sassenheim

Sassenheim • Als directe buren hebben voetbalclubs Teylingen en Ter Leede een bijzondere band. De nieuwste samenwerking is tot stand gekomen met de realisatie van een gemengd meisjesteam: acht meisjes van Teylingen en acht meisjes van Ter Leede vormen vanaf dit seizoen samen een team MO15-1.

Halverwege vorig seizoen werd Edwin Does, technisch coördinator van Teylingen, benaderd door zijn Ter Leede-collega Marcus Latten. "Tijdens de voorbereidingen voor de nieuwe indelingen stuitten we op het feit dat het aantal meisjes te weinig was om een elftal op te zetten," legt Latten uit. "Omdat we hen toch graag de mogelijkheid wilden geven om door te gaan met voetballen, besloten we om eens bij de buren te informeren of zij hier wellicht óók tegenaan liepen." Edwin Does: "Bij Teylingen spelen de meisjes van kleins af aan tussen de jongens. Maar bij navraag bleek dat er toch wel een aantal waren die het leuk leek om met alleen meisjes te voetballen". Beide partijen zijn om de tafel gaan zitten en enkele weken later stond er een enthousiast stel meiden samen te trainen. De sfeer was direct al geweldig. Meedoen aan een toernooi was de volgende logische stap. Samen met begeleiders Jim Glasser en Michel Boer werd bij Valken `68 direct de eerste plaats behaald.

Nieuw tenue

Dit seizoen speelt MO15 Teylingen/Ter Leede mee in de competitie. De meisjes blijven gewoon lid van hun eigen club, maar mogen bij beide verenigingen meedoen aan alle activiteiten. Het team heeft nieuwe tenues. Op de linker mouw staat het logo van Ter Leede en op de andere mouw het Teylingen-logo. Afgelopen zaterdag werden de meiden in hun blauwe shirt met witte broek op de foto gezet.

Populair

Vrouwenvoetbal wordt steeds populairder, vertelt Jolanda Remmelzwaal, vrouwen-voorzitter bij Ter Leede. "We hebben inmiddels meisjes op de 'wachtlijst' staan voor een nog nieuw te vormen team." Meisjes in de leeftijd van 13 tot en met 16 jaar kunnen mee komen trainen op maandag (vanaf 19.00 uur) of woensdag (vanaf 18.45 uur). De meiden van MO15 zijn dan te vinden op de velden op de Roodemolenpolder.

Uit de krant