Plan Rijksstraatweg 63 nog niet zonder slag of stoot
Logo deteylinger.nl
Foto: Tim Burgmeijer
Teylingen

Plan Rijksstraatweg 63 nog niet zonder slag of stoot

  Politiek

Sassenheim • De gemeenteraad gaat nog even verder praten over het bestemmingsplan om de ontwikkeling in noordoostelijke richting naast kraanbedrijf Verschoor mogelijk te maken. Bij de voorbespreking in de raadscommissie Ruimte hadden enkele fracties nog hun bedenkingen.

Door Nico Kuyt

Het plan is om op de gronden van het voormalige bollenbedrijf op Rijksstraatweg 63 een bedrijfshal en drie vrijstaande woningen te realiseren. De bestaande bedrijfswoning gaat tegen de vlakte. Het verlies aan bollengrond hoeft niet gecompenseerd te worden. Het is namelijk niet als bollenteeltgebied aangewezen, maar valt onder het binnenstedelijk gebied. Maar wel is een aanpassing van het geldende bestemmingsplan nodig.

Ruimt mooi op

Volgens wethouder Marlies Volten ruimt deze ontwikkeling de entree van het dorp mooi op. Een groene omheining, een huis met vijver, het is allemaal prachtig. Echter, Paul Witteman (PvdA) zag deze schoonheid nog niet zo opbloeien. Een hoge bedrijfshal, kranen die er komen te staan, het neemt het uitzicht weg. Zelfverklaard ‘als kind geboren tussen de bollen’ wil hij het gebied open houden en vreest het verlies van de zichtlijnen.

Ook bij Fred Koot (Groen en Leefbaar Teylingen) sloeg intussen de weifel toe. Hij was er nog niet uit. En op hun beurt hadden Don Verhoeff (GroenLinks) en Dion Piket (fractie Piket) eveneens enige reserves, want zij vonden het verhaal van het verlies van bollengrond wat mager. Het moet geen precedent scheppen. De wethouder haastte sussend te verklaren dat die er niet is. Maar haar sierlijke schildering van de toekomstige ontwikkeling kon evenwel de criticasters van de ´schone ‘smaak’ nog niet over de streep halen. Daarom gaat de gemeenteraad er op 28 januari nog verder over praten. In de tussentijd beraden de fracties welk standpunt zij uiteindelijk in de raad gaan innemen.

Meer berichten