Ter Leede JO9-1 wint het toernooi in De Wasbeek. | Foto: pr.
Ter Leede JO9-1 wint het toernooi in De Wasbeek. | Foto: pr.

Ter Leede JO9-1 winnaar van het Gerrit van Harskamp toernooi

Sport Sassenheim

Sassenheim • Voor de 27ste keer werd de laatste woensdag van het jaar het Gerrit van Harskamp toernooi gespeeld. Aan het zaalvoetbaltoernooi voor spelers onder 9 jaar, doen de teams van verschillende regionale voetbalverenigingen mee. Voor deze editie waren de teams van Quick Boys, Rijnvogels en vv Katwijk van de partij. Ook het belofte team van Hillegom was afgereisd naar sportcomplex de Wasbeek.

De aftrap voor de start van het toernooi werd gedaan door Ravi van Harskamp, het achterkleinkind van de Ter Leede legende Gerrit van Harskamp. Moeiteloos slalomde hij vanaf het eerste fluitsignaal om de Katwijks verdedigers en wist het doel te vinden. Dit was meteen het begin van de eerste derby want op de ander helft stonden de Katwijkers van de Kooltuin, Rijnvogels. De teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd want de openingswedstrijd eindigde na een verbeten strijd in 0-0 gelijkspel.

In de tweede wedstrijd het eerste optreden van de thuisploeg Ter Leede. Het werd een spetterende voetbalshow waarin zij maar liefst drie keer wisten te scoren tegen Hillegom, eindstand 3-0. Na verdere winst op Rijnvogels, 3-1, en Katwijk, 2-0, was een gelijkspel tegen hoofdklasser Quick Boys voldoende voor de toernooiwinst. In een ware thriller stond er tot de laatste minuut 0-0 op het scorebord. Uit handen van de koninklijk onderscheiden Jaap Schaap werd de grote beker in ontvangst nemen. Voor de derde keer op rij wist dus de thuisploeg dit prestigieuze zaaltoernooi te winnen. Quick Boys won al haar Katwijkse derby's waardoor zij als tweede eindigde. De derde plek werd ingenomen door SV Hillegom terwijl vv Katwijk op doelsaldo beslag legde op de vierde plaats. De Kooltuinstrijders gingen met de beker voor de vijfde plek naar huis.

Penaltybokaal

Naast de spannende zaalvoetbalwedstrijden werd er gedurende de dag ook gestreden om de Penaltybokaal. Alle Ter Leede JO9 pupillen en toernooideelnemers mochten elk drie penalty's nemen. Ook deze finale werd uiteindelijk gewonnen door Ter Leede, met Bouwe Moret als het meest succesvol.

Uit de krant