Finalisten Carolien Doesburg (De Columbiaan), Ronald Vonk (TL), Denise Esser (UGSV) en Peter Bergman (TL). | Foto: Piet van Kampen
Finalisten Carolien Doesburg (De Columbiaan), Ronald Vonk (TL), Denise Esser (UGSV) en Peter Bergman (TL). | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Ter Leede, UGSV en de Columbiaan in finale 'Het Beste Idee'

Verenigingen

Teylingen • Op initiatief van de gemeente konden de Teylingse sportverenigingen zich vorig jaar inschrijven om mee te doen aan een bijzonder project. Ideeën op tafel leggen waarin op de een of andere wijze hun club iets meer zou kunnen betekenen op maatschappelijk/sociaal gebied. Sporten en bewegen voor jong en senioren, mensen met een beperking, alleenstaanden en integratie. Acht verenigingen namen de uitdaging aan. Op woensdag 9 januari werden drie teams gekozen voor de finale.

Door Piet van Kampen

De ideeën waren heel divers. VCS wil een VIP dag met integratie en participatie en TV Overbos zet in op meer jeugd laten tennissen. TOP wil mensen met een beperking laten korfballen en voetbalvereniging Foreholte heeft als plan om maatschappelijke stage voor studenten aan te bieden, zoals het begeleiden van jeugdtrainingen en seniorenactiviteiten zoals bridgen en klaverjassen. Jeu de boulesvereniging De Vaste Voet wil het spelletje vanuit een rolstoel mogelijk maken en Ter Leede biedt mogelijkheden voor Walking Football, voor de sportieve mannen op iets hogere leeftijd. UGSV (Universele Gevecht Sportvereniging) wil jongeren meer weerbaarheid bieden en zelfvertrouwen bijbrengen en zwemvereniging De Columbiaan heeft als plan zich vooral te richten op integratie, emancipatie en mensen uit hun isolement halen.

Keuzeprobleem

"Jullie hebben een keuzeprobleem bij de jury neergelegd," sprak wethouder Arno van Kempen de deelnemers toe. "Dat was voor hen niet zo eenvoudig," voorzag de bewindsman. Uiteindelijk kon hij de drie finalisten in willekeurige volgorde bekend maken. Ter Leede met het project Walking Football staat in de finale, net als De Columbiaan. UGSV completeert de top drie.

Op vrijdag 8 maart is, tijdens de uitreiking van de Sportprijzen Teylingen, ook de uitreiking van Het Beste Idee. De jury maakt dan de winnaar bekend. Alle finalisten gaan sowieso met een cheque naar huis: respectievelijk 1.000 en 2.500 euro voor de nummer drie en twee. Bij de eerste plaats hoort, naast de eervolle titel Het Beste Idee, ook een cheque van 5.000 euro.

Uit de krant