| Foto: Marieke Voorn
| Foto: Marieke Voorn

Traditionele kindermarkt en nieuwe spelletjes in Sassenheim

Activiteiten

Sassenheim • Al jarenlang is het dé traditie in Sassenheim; de kindermarkt tijdens Koningsdag. Ook dit jaar gaat de jeugd uit Sassenheim 's middags hun spulletjes verkopen in de Hoofdstraat en op het plein voor de Dorpskerk.

De kindermarkt is van 13.00 tot 17.00 uur. De kinderen van Sassenheim kunnen middels voorinschrijving reeds een plaats op het oranjeplein 'bestellen'. Door middel van deze aanmelding wordt zorg gedragen voor een eerlijke verdeling van de beschikbare ruimte.

Inschrijven

Inschrijven kost 2,50 euro voor niet-leden, leden van de oranje vereniging zijn gratis. Inschrijven kan via www.oranjevereniging-sassenheim.nl/programma/kindermarkt/. Bij het toewijzen van de plaatsen hebben leden van de Oranjevereniging voorrang. Samen zitten is samen inschrijven.

De plaatsen worden op nummer toegewezen. Op 27 april zullen de lijsten met de plaatsnummers op verschillende plaatsen in de Hoofdstraat worden opgehangen. Plaatsen mogen niet voor 12.30 uur worden bezet.

Rad van Avontuur

Tijdens de kindermarkt staat ook het Rad van Avontuur weer klaar. De opbrengst gaat naar de verwenmiddag voor senioren op 14 mei.

Spelletjes bij gemeentehuis

Dit jaar organiseert de Oranjevereniging voorafgaand aan de markt, van 10.30 tot 11.30 uur voor de kinderen van de onderbouw allerlei leuke spellen op het grasveld bij het gemeentekantoor. Ook de brandweer is aanwezig. Deelname is gratis.

Voordat de spelletjes van start gaan, is eerst de aubade. Christelijke Harmonievereniging Crescendo zal, onder leiding van dirigent Joop Nijholt, voor de muzikale begeleiding zorgen. Wethouder Rob ten Boden is aanwezig namens het college.

Vlaggen voor 7.00 uur

Ook de Oranjevereniging Sassenheim deelt taarten uit. De vroege vlaggers dienen voor 7.00 uur het rood-wit-blauw buiten te hebben hangen om kans te maken op een taart.

Willem gaat los

Door het verplaatsen van het Havenfestival is er ruimte ontstaan voor het nieuwe Koningsdagfeest 'Willem gaat los'. Iedereen welkom om mee te swingen op de muziek van DJs4U. Het feest is van 14.30 uur tot 19.30 uur en is voor alle leeftijden vrij toegankelijk. Het evenement wordt georganiseerd door de lokale horeca van de Oude Haven.

Meer informatie over Koningsdag in Sassenheim is te vinden op www.oranjevereniging-sassenheim.nl/.

Uit de krant