Na twee jaar afwezigheid eindelijk weer een kindermarkt in het centrum.| Foto: archief
Na twee jaar afwezigheid eindelijk weer een kindermarkt in het centrum.| Foto: archief Foto: Marieke Voorn

Feest als vanouds in Sassenheim tijdens Koningsdag

Activiteiten Sassenheim

Sassenheim • Op woensdag 27 april is het weer feest als vanouds in Sassenheim. De afgelopen twee jaar waren voor de vrijwilligers van Oranjevereniging Sassenheim lastig. Maar ondanks alle beperkingen wisten zij steeds weer een breed en verrassend programma te bieden met livestreams en televisieshows via de Bollenstreek Omroep. Dit jaar wordt alles eindelijk weer normaal. 

Zonder beperkingen kan er in Sassenheim eindelijk weer groot uitgepakt worden. Zoals iedere Koningsdag zullen er ook dit jaar weer taarten worden verloot onder de vroege vlaggers. En omdat de Oranjevereniging dit jaar 100 jaar bestaat is er besloten om niet 25 maar 100 taarten uit te gaan delen. Iedereen die vanaf 6:20 uur de vlag uithangt maakt dus 4 keer meer kans dan normaal om de dag met een heerlijke taart te beginnen.

Kinderspelen

Verder zullen er ook weer een aubade bij het gemeentehuis zijn met aansluitend de Kinderspelen op het grasveld voor het gemeentehuis. Een programma met vele leuke spelletjes, voor kinderen uit de onderbouw.

Verder kan iedereen die er op deze zonovergoten dag op uit wil tussen 13.00 en 13.30 uur bij de hoofdingang van Park Rusthoff starten aan een fietstocht door de streek.

Kindermarkt

Om 13.00 uur zullen de kinderen van Sassenheim weer met hun koopwaar neerstrijken in het dorp. Tijdens de Kindermarkt zullen een hoop spullen weer van zolder verhuizen. Inschrijven voor de kindermarkt kan via de website; www.oranjeverenging-sassenheim.nl/inschrijven.. Daarna worden plaatsen voor de markt toegewezen. Leden van de Oranjevereniging hebben voorrang. De markt duurt tot 17.00 uur.

De markt is voor en door kinderen, een er mag dus geen commerciële verkoop zijn.

Traditie getrouw is koningsdag pas compleet als ook het Rad van avontuur weer op het Oranjeplein draait. Vanaf 13.30 uur kan iedereen weer plankjes kopen bij de vrijwilligers en zullen er vele tuinen weer gezellig aangekleed worden met de te winnen plantjes.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant