Afbeelding
Foto: pr

Duurzaamheidsprijs voor wodka, hout, bollen of biologische producten

Duurzaam & Groen

Regio • De samenwerkende gemeenten Hillegom, Katwijk, Noordwijk, Teylingen en Noordwijkerhout reiken op 10 oktober een prijs uit aan het bedrijf met het leukste, mooiste, beste duurzame idee van 2018.

De Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek bestaat sinds 2009 en wordt dit jaar uitgereikt aan één van de volgende vier ondernemingen: Coöperatie Bollenstreekhout, Clusius Craft Distillers, Kievit of Vd Slot Tulips.

Iedere ondernemer die een bewuste keuze heeft gemaakt voor een duurzame oplossing ergens in zijn bedrijfsproces, maakt kans op deze prijs. Bij de voorronde in maart koos de jury vier ondernemers uit, die volgens hen duurzaam werken. Omdat ze innoveren op het gebied van gebruik van middelen, omdat ze goed omgaan met hun medewerkers of omdat ze nieuwe dingen mogelijk maken. Of alle drie tegelijk.

Genomineerden

Clusius Craft Distillers maakt wodka van biologisch geteelde bloembollen. Coöperatie Bollenstreekhout zorgt ervoor dat hout uit de regio nuttig gebruikt kan worden. De Voorhoutse finalist Vd Slot Tulips innoveert continu in de wijze waarop het bloembollen teelt. Kievit brengt de teelt van biologische producten weer dicht bij huis.

Vier kanshebbers

Op woensdagavond 10 oktober - de avond van de Dag van de Duurzaamheid 2018 – is de uitreiking in het Sikkens Experience Centre. De vier finalisten halen nog een keer alles uit de kast en de jury stelt haar laatste vragen.

Het programma start om 19.30 uur, de inloop is vanaf 19.00 uur. De winnaar worden om ongeveer 21.00 uur bekend gemaakt. De prijs komt uit handen van de wethouders Fles (Noordwijk), Hoekstra (Hillegom), Bilars (Noordwijkerhout), Ten Boden (Teylingen) en Knape (Katwijk).

Aanmelden

Ondernemers en belangstellenden zijn welkom. Bezoekers kunnen zich aanmelden op www.duurzaamheidsprijsbollenstreek.nl.

Uit de krant