Afbeelding

Waaróm werken deze ondernemers duurzaam?

Duurzaam & Groen Regio

Regio • “Wij vinden het leuke uitdagingen, wij willen verantwoord ondernemen en besparen op milieu en energie levert rendement op.”

Het zijn zomaar wat hoofdzaken die de winnaars van de Duurzaamheidsprijs van de afgelopen tien jaar als antwoord geven. Na tien jaar vonden de gemeenten het interessant om met alle winnaars de balans op te maken. Met de Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek tonen de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk en Katwijk hun waardering voor duurzaam ondernemerschap in de streek. Sinds 2009 werd de prijs tien keer uitgereikt. In tien rondes kwamen honderden bedrijven aan bod met hun projecten. Zij toonden allemaal hun inzet om door verstandige aanpak van Mens, Milieu en Maatschappij hun bedrijven toekomstbestendig te houden.

De jury’s van de afgelopen jaren hebben bijzondere ondernemers uitverkozen: mensen met hart voor hun zaak en de streek. De winnaars vertellen over hun redenen om te kiezen voor duurzamer ondernemen en over wat hen dat heeft opgeleverd. Dat is niet alleen winst, ze hebben ook extra contacten gelegd: met ándere ondernemers, met de gemeenten of met onderwijsinstellingen in de streek. Ze hebben lef gehad, geleerd van hun fouten en ze zijn nog láng niet klaar met duurzaamheid. Het blijven tenslotte ondernemers.

Interviews

In een serie van tien interviews komen de winnaars van de afgelopen jaren aan bod. De gesprekken met Yvonne van der Hulst (Van der Hulst bouwbedrijf), Frank Brouwer (Installatiebedrijf Brouwer) en Edwin de Beukelaar (Strandplaats Nederzandt) staan nu op www.duurzaamheidsprijsbollenstreek.nl.

Uit de krant