Logo deteylinger.nl
De veertien jongeren van de jongerengroep Marafi van de Protestantse Gemeente Sassenheim gaan oliebollen bakken voor het ideële doel: hulp bieden aan vluchtelingen en daklozen in daklozencentrum in de community Sant’Egidio in het hart van de hoofdstad Rome. | Foto: pr.
De veertien jongeren van de jongerengroep Marafi van de Protestantse Gemeente Sassenheim gaan oliebollen bakken voor het ideële doel: hulp bieden aan vluchtelingen en daklozen in daklozencentrum in de community Sant’Egidio in het hart van de hoofdstad Rome. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Heel Marafi bakt … oliebollen voor het goede doel

  Geloof & Religie

Sassenheim • Nu al stromen de orders in grote getale -zelfs vanuit Lisse- binnen, terwijl de besteldeadline van donderdag 27 december 23.59 uur nog niet in zicht is. Met die wetenschap en voortbordurend op twee eerdere succesvolle edities gaan de veertien jongeren van de jongerengroep Marafi van de Protestantse Gemeente Sassenheim de laatste dagen van dit jaar opnieuw oliebollen bakken voor het ideële doel: hun veertiendaagse werkreis naar Rome.

In Rome gaan de jongeren volgend jaar zomer van 20 juli tot 2 augustus in het daklozencentrum in de community Sant'Egidio in het hart van de hoofdstad Rome op velerlei fronten meewerken in het voorzien van de eerste levensbehoeften aan én het voeren van warme gesprekken met daklozen, vluchtelingen, ontheemden, armen en eenzame mensen. "Het oliebollenbakken is weliswaar even keihard werken, maar totaal niet erg om te doen. De humor met elkaar en ons vizier op Rome gericht ondersteunen ons. We weten waarvoor we 't doen", zeggen Laura, Daan en Mike.

Receptuur

Het draaiboek ligt gereed, ieder weet zijn taak en ook de receptuur staat vast. Vanaf zondagavond 30 december staat de keuken in de Witte Zaal, gelegen naast de Julianakerk aan de Julianalaan, volledig in het teken van oliebollen bakken. In ploegendienst van teams van vier oliebollenbakkers bakken de jongeren gedurende de zondagnacht en vroege maandagochtend oliebollen mét en zonder rozijnen én appelbeignets. "Dat ze geweldig en onwijs lekker zijn weten we wel", glimlacht Mike. "Maar toch blijft ons geheime recept te allen tijde geheim." Laura benadrukt expliciet dat het bakken en afleveren alleen op bestelling gebeurt en dat er zeker geen losse verkoop plaatsvindt.

Op Oudejaarsdag, maandag 31 december tussen 09.00 uur en 12.00 uur, kan ieder zijn bestelling tegen contante betaling in de Witte Zaal ophalen. "Maar," meldt Daan alert: "Voor een euro bezorgen wij aan huis in Teylingen (Warmond, Voorhout en Sassenheim) en voor 1,50 euro buiten Teylingen." Volgens Mike en Laura mag de prijs van het traditionele oudejaarslekkernij -per vijf oliebollen, behalve de appelbeignets die wel per stuk gaan- geen drempel zijn om niet te bestellen.

Bestellen

Vijf oliebollen 'naturel' kosten 3,95 euro, vijf oliebollen met rozijnen 4,50 euro, terwijl bij een afname van tien stuks de elfde oliebol gratis is. Zelfs is een combi mogelijk van vijf oliebollen mét en vijf oliebollen zonder rozijnen. Die prijs bedraagt 8,25 euro in plaats van 8,45 euro en natuurlijk hoort daar ook een gratis oliebol -naar vrije keuze- bij. "Oh ja", straalt Mike: "Vermeldenswaard is dat een appelbeignet slechts 1,50 euro kost."

Bestellingen, voorzien van naam, adres en telefoonnummer, zijn tot uiterlijk donderdag 27 december 23.59 uur welkom per mail: marafi-sassenheim@hotmail.com of op papier in de brievenbus van de Julianakerk aan de Julianalaan.

Goede doel

Niet in de laatste plaats is het oliebollenbakken Marafi's grootste geldinzamelactie maar bovenal verbindt het de jongeren met elkaar. "Oliebollenbakken is niet alleen gewoon heel leuk om met elkaar te doen maar zeker om het voor die ander én het goede doel te doen."  

Meer berichten