Duif Mathieu is de enige duif ter wereld met een Strava-account. | Foto: pr.
Duif Mathieu is de enige duif ter wereld met een Strava-account. | Foto: pr. Foto: pr.

5.000 toeschouwers voor Oranje Postduivenvlucht

Verenigingen Voorhout

Voorhout • Traditioneel openen de postduiven de jaarlijkse kermis-najaarsfeesten in Voorhout. Op zaterdag 10 september staat de zogenaamde Oranjevlucht weer op het programma. Dit jaar is een bijzondere editie: de beroemde Duif Mathieu staat namelijk op de startlijst.

Tijdens de Oranjevlucht worden de duiven gelost vanuit Meer (België). Het doel is om zo snel mogelijk naar huis te vliegen. De duivenmelker van de eerste duif ontvangt de Piet van der Hulst bokaal. 

Dit jaar is een bijzondere editie: de beroemde duif Mathieu staat namelijk op de startlijst. Mathieu haalde vorig jaar het nieuws, het is de enige duif ter wereld met een Strava-account. Via deze app worden de vluchten van Mathieu getrackt middels een GPS-ring. Iedereen kan dus meekijken. 

Mathieu heeft inmiddels al 5.000 fanatieke volgers. Al deze mensen kijken met spanning uit naar de verrichtingen van Duif Mathieu bij de Oranjevlucht. De druk zal dus hoog zijn om te presteren. 5.000 toeschouwers voor een kermis activiteit; een toeschouwersaantal waar de Solex- en Tandemrace jaloers op is.

Wilt u ook Oranje Postduivenvlucht van Duif Mathieu volgen? Ga dan naar: www.strava.com/athletes/duif_mathieu.

Uit de krant