Afbeelding

Hondenvrienden maken schoon in Teylingen

Algemeen

Vrijwilligers van Stichting Platform Hondenvrienden (SPH) hebben zaterdag op Wereld Schoonmaak Dag flink opgeruimd in het Warmondse recreatiegebied Kagerzoom. Ook op andere plekken in Teylingen is afval weggehaald.

"Wij willen graag bijdragen aan een schone en veilige leefomgeving", zegt SPH-voorzitter Brenda Filippo. Voor de hondenvrienden is het onbegrijpelijk dat mensen afval achterlaten. "Of het nu hondenpoep, plastic of een wegwerp-barbecue is, ruim het op." Volgens Filippo haalt menig hondeneigenaar ook de rommel van anderen weg. "We kennen zoveel voorbeelden. Zij nemen bijvoorbeeld na een mooi-weer-weekend een vuilniszak mee naar gebieden als Koudenhoorn, Kagerzoom of de Klinkenbergerplas, omdat ze weten dat er dan van alles ligt. Ook in de Kagerzoom lag aanzienlijk minder afval dan tijdens de vorige schoonmaakactie".

Hondenpoep viel mee
De hondenvrienden hadden extra aandacht voor niet-opgeruimde hondenpoep. "Vorige keer viel het al mee, maar nu zijn we weer minder tegengekomen. Natuurlijk is elke hoop er één te veel, maar we kunnen zien dat het overgrote deel van de bezoekers de poep van hun honden opruimt." Voor hondeneigenaren is de Kagerzoom een belangrijk wandelgebied, omdat loslopende honden er zijn toegestaan. "Tijdens het schoonmaken hebben we veel met voorbijgangers gesproken over het belang van opruimen." Het hondenplatform heeft een achterban van duizenden burgers. "Daarbinnen is opruimen de norm, maar het kan altijd beter." Ook op andere plekken in Teylingen hebben hondenvrienden in hun eigen woon- of wandelomgeving opgeruimd. SPH zoekt nog vrijwilligers die een volgende keer willen meedoen in de eigen buurt of bij gezamenlijke schoonmaakacties. Aanmelden kan via info@platformhondenvrienden.nl.

Uit de krant