Margreet van Schie met dochter Emilie en zoon Aldert. | Foto: pr.
Margreet van Schie met dochter Emilie en zoon Aldert. | Foto: pr. Foto: pr.

Muzikale familie geeft concert in de Kleine Kerk

Cultuur Voorhout Warmond

Voorhout • Stichting Vrienden van de Kleine Kerk houdt op zondagmiddag 26 februari om 16.00 uur de zondagmiddag matinee TELEMANNia in de Kleine Kerk. Een concert voor de hele familie met in de hoofdrol Margreet van Schie, Emilie Prast en Aldert Prast.

Het concert is een familieconcert in de ware zin des woords: Margreet van Schie (blokfluit en fagot) treedt op met haar kinderen Emilie Prast (viool en mezzo-sopraan) en Aldert Prast (accordeon, blokfluit en klavecimbel).

Margreet studeerde blokfluit onder andere bij Paul Leenhouts en gaf jarenlang les aan de Muziekschool Leiden (nu b plus c). Inmiddels geeft ze met veel enthousiasme les aan haar eigen leerlingen in Warmond en Oegstgeest. Daarnaast geeft zij leiding aan twee door haar zelf opgerichte ensembles: de Warmond Whistlers en Camerata. 

In deze muzikale omgeving begonnen haar kinderen al jong met muziek maken: Emilie begon op een piepklein viooltje, Aldert koos na een korte kennismaking met blokfluit voor de accordeon. Van jongsafaan speelden zij vaak samen, bijvoorbeeld in de klezmerband Spiel Klezmer Spiel, waarmee ze tot in Londen concerten gaven. Beiden combineerden hun universitaire studie met een minor aan het conservatorium (Practicum Musicae, samenwerkingsverband van de universiteit Leiden en het Koninklijk conservatorium Den Haag).

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ondanks hun initiële keuze voor ‘moderne’ instrumenten werd hun hart steeds meer getrokken naar de barokmuziek die ze thuis zo vaak hoorden: Aldert leerde ook klavecimbel en blokfluit spelen en vormde op het conservatorium een succesvol barokensemble. Emilie bekwaamt zich sinds kort in het spelen met een barokstrijkstok en speelt en zingt regelmatig in cantatediensten.

Tickets kosten 12,50 euro, kinderen tot 13 jaar betalen 5 euro, en zijn verkrijgbaar vóór aanvang van het concert bij de ingang en te betalen met contant geld of via QR Code. De kerkzaal is open vanaf 15.30 uur.

Uit de krant