Logo deteylinger.nl
Foto:
Teylingen

Nieuwe vuurwerkvrije zones aangewezen in Teylingen

  Politiek

Teylingen • Teylingen heeft er die nieuwe vuurwerkvrije zones bij. Het totaal komt hiermee op vijftien zones. Dit besluit kan worden genomen wanneer inwoners zelf een verzoek indienen en 75 procent instemming in de buurt realiseren.

Bijzonder bij een van de zones is dat een groot deel van het oude dorp van Voorhout is aangewezen als vuurwerkvrije zone. Deze zone omvat een deel van de Churchilllaan, de Prof. Aalberselaan, de Kerkweg 11 (het Boerhaavehuis), de Laan van Welgelegen, de Linnaeuslaan, een deel van de Boerhaavestraat en een deel van de Reigerslaan. Door deze straten als één geheel aan te wijzen ontstaat een grote vuurwerkvrije zone waarin o.a. de vijver aan de Linnaeuslaan en het hele terrein van het Boerhaavehuis liggen. De twee andere zones liggen in een deel van het Strausspark (Voorhout) en een deel van de Vlietwei (Warmond). 

Normaal besluit het college van Teylingen aan het eind van het jaar om nieuwe vuurwerkvrije zones aan te wijzen. Omdat vanwege de coronapandemie een landelijk vuurwerkverbod was ingesteld, is echter besloten om het besluit uit te stellen.

Meer berichten