Nestkastjes maken bij Natuur Ontdekkings Centrum | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: pixabay
Warmond

Nestkastjes maken bij Natuur Ontdekkings Centrum

  Activiteiten

Warmond • Het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn gaat op zondag 17 februari van 14.00 tot 16.00 uur nestkastjes bouwen. Een activiteit voor de hele familie.

De lente is in aantocht en dat betekent dat allerlei vogels op zoek gaan naar een nestgelegenheid. Daarom breekt de tijd aan voor het bouwen en ophangen van nieuwe nestkastjes. Vogels houden namelijk niet van nieuwe spullen, dus het duurt een paar weken voordat het huisje oud genoeg is om het te betrekken. Daarnaast kan de nestkast in het voorseizoen ook prima dienst doen als schuilplek.

Deze nestkastjes in elkaar zetten is echt een activiteit voor de hele familie. Daarom zijn kinderen tussen 6 en 12 jaar uitgenodigd om samen met hun vader, moeder, opa of oma zo'n vogelhuisje in elkaar te komen zetten. De kastjes kunnen desgewenst meegenomen worden voor een prijs van 7,50 euro. De kastjes kunnen ook op het centrum blijven, dan zoeken de vrijwilligers op Koudenhoorn zelf een mooi plekje. In dat geval zijn ze blij met een bijdrage van 2 euro. Het hout van de nestkasten is beschikbaar gesteld door Bollenstreekhout Coöperatie. Er is hout besteld voor vijftien nestkasten, dus is inschrijven noodzakelijk. Dit kan via info@koudenhoornontdekken.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>