Burgemeester Carla Breuer spelt Hans Oudshoorn de Zilveren Barensteel op. | Foto: Ingrid Langeveld
Burgemeester Carla Breuer spelt Hans Oudshoorn de Zilveren Barensteel op. | Foto: Ingrid Langeveld

Barensteel voor Hans Oudshoorn

Algemeen

Deze zag Hans Oudshoorn, directeur/eigenaar van het bedrijf Deleeuw Flowerbulb Group bv aan de Rijksstraatweg in Sassenheim, totaal niet aankomen: ‘Ik ben flabbergasted. Dit overvalt me… Ik sta helemaal te shaken’, stamelde hij zichtbaar geroerd, zoekend naar passende woorden. Vorige week woensdagmiddag kreeg de 65-jarige Noordwijker door de Teylingse burgemeester Carla Breuer de Zilveren Barensteel uitgereikt voor zijn jarenlange belangeloze inzet voor het Bloemencorso Bollenstreek in Sassenheim. 

Door Ingrid Langeveld

Niets vermoedend flaneert Oudshoorn met zijn echtgenote deze woensdagochtend door de hallen van het bedrijf, waar de opbouw van de praalwagens voor het 77ste Bloemencorso Bollenstreek zojuist deze ochtend zijn begonnen. Totdat Breuer hem haar aandacht vraagt en hem ‘in het hol van de leeuw’ toespreekt. 

‘Al twintig jaar lang staan deze Klinkenberghallen symbool voor het corso. Al twintig jaar lang is het hier elke keer weer feest en richt jij je met jouw bedrijf en medewerkers op de corsodagen. Het bedrijf schikt zich naar het corso en regelt de bedrijfsactiviteiten geheel om de steekdagen heen. En daarbij, jij bent daarbij altijd heel betrokken en dat komt vanuit je hart.’ 

Volgens Breuer is al die om-niet-inzet voor het corso niet de enige bijdrage die Oudshoorn aan de Teylingse gemeenschap heeft geleverd. Ook verrichtte hij de nodige activiteiten op bestuurlijk niveau. 

‘Je was Korfbal League-manager en succesvol voorzitter bij korfbalvereniging TOP Sassenheim, wat uiteindelijk in september 2017 leidde tot jouw benoeming als erelid van TOP. Daarnaast stond jij als bestuurslid en als lid van de Raad van Commissarissen van de CNB voor het belang van de CNB, van de hele bloembollenteelt én van de bollenstreek. Jij bent een echte verbinder, zowel kritisch als toegankelijk, maar altijd betrokken en positief.’ 

Tot slot prijst Breuer zijn ijver voor de Lionsclub Bollenstreek, waar Oudshoorn al sinds 1998 lid van is en zich bezighoudt met diverse fundraisingactiviteiten.

Uit de krant