De motie roept B&W op om nog dit jaar met regelgeving te komen om elektrisch laden vanuit huis en over de stoep toe te staan en mogelijk te maken.
De motie roept B&W op om nog dit jaar met regelgeving te komen om elektrisch laden vanuit huis en over de stoep toe te staan en mogelijk te maken. Foto: pr

Gemeenteraad achter thuisladen in de toekomst

Algemeen

De gemeenteraad kon instemmen met de motie van de VVD en het CDA om het opladen vanuit huis via een kabel over de openbare weg mogelijk te maken.

Door Nico Kuyt

De motie roept B&W op om nog dit jaar met regelgeving te komen om elektrisch laden vanuit huis en over de stoep toe te staan en mogelijk te maken. Dit is nu nog niet het geval, zodat bewoners van een laadpaal gebruik moeten maken of laden op het eigen erf. 

Met uitzondering van Forum voor Democratie, konden alle overige fracties instemmen. In verschillende gemeenten, zoals Oosterhout, Leidschendam, Terneuzen en Enschede wordt al met succes geëxperimenteerd met elektrisch laden vanuit huis. Het levert minder verlies op van openbare parkeerplaatsen. En het opladen vanuit huis is waarschijnlijk goedkoper dan de laadpaal.

Uit de krant