In het noorden van Kenia leven veel mensen onder de armoedegrens.
In het noorden van Kenia leven veel mensen onder de armoedegrens. Foto: pr

Regenboog succesvol in actie voor Afrika

Algemeen

De afgelopen weken stonden de lessen en activiteiten op Basisschool De Regenboog in Voorhout allemaal in het teken van Afrika. Aan het project was ook een goededoelenactie gekoppeld, die ruim 1.200 euro heeft opgebracht.

Famke Simons, moeder van twee leerlingen van de Regenboog, vertrekt begin mei naar Kenia om daar een Muskathlon te lopen. Een wandeltocht van ruim zestig kilometer, die binnen dertien uur moet worden afgelegd. Dit doet zij in samenwerking met Stichting Compassion.

In het noorden van Kenia leven veel mensen onder de armoedegrens. Het is extreem droog, veel kinderen kunnen niet naar school en er is een tekort aan voedsel. Vanuit de kerkelijke gemeente waar Famke deel van uitmaakt, worden in dit gebied al meer dan tweeduizend kinderen gesponsord. De deelnemers aan de Muskathlon moeten zelf fondsen werven en Basisschool De Regenboog heeft hieraan graag een steentje bijgedragen.

Dit project sluit goed aan bij de visie van De Regenboog, waar het samen ontdekken van de wereld als een van de relevante uitgangspunten is. Oog hebben voor mensen in de directe omgeving en verder weg is daar een onderdeel van. 

Tijdens het project werden veel verschillende facetten van Afrika onder de loep genomen. Zo kwam de natuur aan de orde, maar ook het verschil tussen arm en rijk en de geschiedenis van een aantal landen in Afrika.

Om geld in te zamelen hebben kinderen lege flessen verzameld. Ouders hebben gebak gemaakt en kinderen hebben geknutseld. Gebak en knutsels zijn tijdens een fancy fair verkocht. In totaal heeft deze actie ruim 1.200 euro opgeleverd voor het goede doel.

Uit de krant