Carla Breuer plakte een aantal steentjes mee aan de One Love Sofa. | Foto: pr
Carla Breuer plakte een aantal steentjes mee aan de One Love Sofa. | Foto: pr

Burgemeester draagt steentje bij aan One Love sofa

Algemeen

Laten zien dat Sassenheim een plek is voor iedereen. Een plek waar je de vrijheid hebt om te zijn wie je wilt zijn en te houden van wie je wilt houden. Ongeacht geslacht, geaardheid, overtuiging of afkomst. Dat is wat inwoonster Marion Vonk voor ogen had met haar idee voor een publieke buitenbank dat als sociale ontmoetingsplek een centrale en veelbezochte positie in haar dorp moet krijgen. Die plek wordt de Kiss & Ride-strook op station Sassenheim.

Aan de betonnen ontmoetingsbank van Social Sofa wordt momenteel door familie, vrienden en Marion zelf hard gewerkt. Met honderden mozaïektegeltjes in diverse kleuren wordt driehoekje voor driehoekje het ontwerp op de sofa zichtbaar, dat diversiteit en inclusiviteit uitstraalt.

Bewondering

Afgelopen week kwam burgemeester Carla Breuer van gemeente Teylingen een uitgebreid kijkje nemen bij de voortgang van het mozaïek. Ze sprak haar bewondering uit voor het vele werk dat al is gedaan en plakte gezellig een paar tegeltjes op de sofa mee.

Bijdrage

De One Love sofa is financieel mogelijk gemaakt door diverse landelijke en regionale partijen. Naast Fonds 1818 en het Rabo Impactfonds deden ook stichting Havenfestiviteiten Sassenheim, het Jacoba van Beierenfonds Teylingen en Rotaryclub Sassenheim hun toezegging voor een bijdrage. 

Cheque

Die bijdrage werd door Willemien Wagner van het Jacoba van Beierenfonds Teylingen tijdens het bezoek van burgemeester Breuer gelijk met het uitreiken van een cheque zichtbaar gemaakt. Ook Ronald van de Graaf, Paul ten Velden en Henk Woppenkamp van Rotaryclub Sassenheim kwamen langs om hun steun te onderstrepen. Erwin en Fabiënne Rotteveel van stichting Havenfestiviteiten Sassenheim waren al aanwezig. Zij maken beiden namelijk deel uit van de grote groep mozaïekvrijwilligers.

Plaquette

Om de sofa wekenlang in alle rust te kunnen beplakken, stelde transportbedrijf Nicola ruimte in een van de loodsen aan Marion en haar vrijwilligers beschikbaar. Administratiekantoor Sassenheim - R. Ciggaar financierde een plaquette voor de sofa waarop de namen van de verschillende sponsors gegraveerd zijn. Als alles volgens planning verloopt, zal de One Love sofa na ergens rond de zomer van dit jaar worden geplaatst.

Uit de krant