Combibrug organiseert ‘uitraasuurtjes’ voor kinderen en jongeren
Logo deteylinger.nl
<p>Lekker buiten sporten om even het hoofd leeg te maken tijdens de digitale schooldag. | Foto: MV</p>

Lekker buiten sporten om even het hoofd leeg te maken tijdens de digitale schooldag. | Foto: MV

(Foto: MV)
Teylingen

Combibrug organiseert ‘uitraasuurtjes’ voor kinderen en jongeren

  Activiteiten

Teylingen • Nu veel kinderen thuis digitaal les krijgen, kan wat beweging en frisse lucht geen kwaad. De Combibrug bedacht daarom ‘Raas je mee’, een gratis sportinstuif voor kinderen van de Teylingse basisscholen. Deze week starten ook de activiteiten voor de leeftijdsgroep 13 tot en met 17 jaar.

Het weer doet lekker mee op dinsdagochtend. Het is stormachtig, echt ‘uitraasweer’. Op het kunstgrasveld bij de Andreasschool in Voorhout zijn de pionnen uitgezet, om 11.00 uur is er voor de kleuters een uur lekker spelen. Even later staan er, ondanks de harde wind en regendruppels, zo’n vijftien enthousiaste kinderen op het veld. “We hebben ook nog wel wat afmeldingen gekregen, maar veel kinderen komen toch,” zegt Rob Jonkman, bedenker van het ‘uitraasprogramma’ voor basisschoolleerlingen. “Toen in december de tweede lockdown inging, zijn we gaan kijken wat we als Combibrug kunnen doen. Normaal gesproken verzorgen sport tijdens lesuren en in vakanties. Gelukkig mogen kinderen tijdens deze lockdown nog wel blijven sporten. En wat is er lekkerder dan even naar buiten? Zo kwamen we op het idee voor het activiteitenprogramma ‘Raas je mee’.”

Locaties

Naast de Andreasschool, zijn ook bij het trapveld aan de Schoutenlaan (Voorhout), en op de velden van voetbalvereniging Warmunda (Warmond) en korfbalvereniging TOP (Sassenheim) de wekelijkse sportuurtjes. Op de vier locaties wordt onder begeleiding een uur lang lekker bewogen in kleine groepjes, volgens de geldende maatregelen. Fijn als pauze tijdens een lesdag en om even lekker buiten te zijn. Het programma is ingedeeld op leeftijd: om 11.00 uur kinderen uit groep 1/2, om 12.00 uur voor kinderen uit groep 3/4 en om 13.00 uur voor kinderen uit groep 5 tot en met 8. De activiteiten duren in ieder geval tot de voorjaarsvakantie, die op 20 februari start.

Voor de middelbare school

Na het enthousiasme van basisscholieren, hoopt de Combibrug ook middelbare scholieren, tussen de 13 en 17 jaar naar buiten te krijgen. Dat wordt gedaan met clinics mountainbiken, bootcamps, hardloopgroepen en andere sporten onder begeleiding van professionals. Ook Welzijnskwartier en andere sportaanbieders zijn betrokken. De activiteiten zijn vanaf 14.30 tot ongeveer 16.30 uur en deelname is gratis. Jonkman benadrukt dat het geen massa-activiteit is, en dat in kleine groepjes gewerkt wordt. Er is inmiddels al contact geweest met het Rijnlands Lyceum en de KTS, om zo ook hun leerlingen aan te sporen. Jonkman: “Want ook voor deze groep is even lekker naar buiten belangrijk. Goed voor je geest, na een hele ochtend geconcentreerd naar een scherm kijken. En daarnaast gezellig om met vrienden af te spreken iets leuks te gaan doen.”

Programma en aanmelding

Alle activiteiten voor aanmelding zijn te vinden op https://combifunctionarissen.combibrug.nl/. Aanmelden is, vanwege de geldende coronamaatregelen, verplicht.

Meer berichten