Logo deteylinger.nl
Foto:
Voorhout

Halloween weekend met speurtocht

  Activiteiten

Voorhout • Voorhout maakt zich op voor een onvergetelijk Halloween weekend op zaterdag 30 en zondag 31 oktober. De inwoners versieren de voortuinen en de ondernemers de etalages, ieder in eigen stijl maar met één doel; de Voorhoutse kinderen laten genieten van de Halloween fiets- en wandeltocht.

Er zijn een aantal spelregels om het weekend voor iedereen geslaagd te maken. Zo is er een mogelijkheid om aan te geven of je wel/niet wil dat er aangebeld wordt. Door een A4 met een groen spookje op te hangen geef je aan dat je meedoet en dat je wil dat kinderen aanbellen. Als je niet wil dat er aangebeld wordt, dan hang je een rood spookje op. 

In verband met hygiëne wordt iedereen uitgedaagd om creatief om te gaan met trick-or-treat. Let op dat je snoep verpakt is en bedenk hoe je het geeft. Bijvoorbeeld via een stukje pvc-pijp laten glijden of met een lange tang. De verantwoording voor het veilig uitdelen van snoep ligt natuurlijk bij ieder voor zich, niet bij de initiatiefnemers van de wandelroute.

Schminken op 30 oktober

In samenwerking met Bouwbedrijf van der Hulst zijn de heksen van Bibi Grime zaterdag 30 oktober aanwezig in Sportschool Kaizen (Herenstraat 126B) om daar de kinderen te schminken.


Prijzen winnen

Ook de winkeliersvereniging Voorhout onderneemt! omarmt bovenstaand initiatief en gaat samenwerken om Halloween in Voorhout een succes te maken. Zo zijn er dit jaar prijzen te winnen in de volgende categorieën: Voor de best verkleedde 18+, Voor de best verkleedde kinderen, Voor de mooist versierde huizen, Voor de mooist gesneden pompoen en Voor de mooiste tekening.

Halloween memory

Om de verbinding te maken tussen de deelnemende winkeliers en de versierde huizen in Voorhout is er een Halloween memory spel bedacht. Hierbij krijgen kinderen, maar ook volwassenen een memorykaart. Zien zij tijdens hun wandeling/fietstocht door Voorhout een plaatje van het Vo!spook (bijvoorbeeld in de tuin van Margrietstraat 28) dan noteren zij het adres op hun memorykaart, vervolgens gaan ze langs de etalages om te zien bij welke winkel/horecazaak/sportschool het matchende Vo!spook staat. Ze schrijven de naam van de winkelier op hun memorykaart. Iedere ingeleverde memorykaart maakt kans op een knutselpakket.

Deelnemers

De versierde tuinen, huizen en winkels staan vermeld op de speciale digitale kaart van Voorhout. Een paarsspookje betekent dat het adres op zaterdag snoep uitdeelt en een groen spookje dat het adres op zondag snoep uitdeelt. De ondernemers zijn met een oranje spookje aangeduid. Je kan jouw adres opgeven via halloween.voorhout2021@ziggo.nl, en vergeet niet door te geven op welke dag je kinderen wil ontvangen.

Halloween stenen

Om alvast in de Halloween sfeer te komen worden er Happy Stones tussen maandag 26 oktober en vrijdag 29 oktober in het dorp verspreid. Heb je een steen gevonden, maak er een foto van en post deze op de facebookpagina Halloween Voorhout 2021: https://www.facebook.com/groups/552906119384754/.

Meer berichten