Logo deteylinger.nl
Teylingen van A tot Z

Teylingen van A tot Z

rubriek • Muziek, sport en cultuur. Teylingen kent veel verenigingen, stichtingen en organisaties waar inwoners terecht kunnen. Om te ontspannen, om te sporten, om vrijwilligerswerk te doen of om op een andere manier een steentje bij te dragen. Iedere week krijgt één van deze organisaties de ruimte om zich voor te stellen in 'Teylingen van A tot Z'.

Vereniging: Oranje Vereniging Voorhout

Opgericht in: 1946

Aantal leden/vrijwilligers: De Oranje Vereniging Voorhout (OVV) kent zo'n 50 vrijwilligers. De OVV kent geen leden, maar wel donateurs. Op dit moment zijn er ongeveer 2400 donateurs.

Wie zijn we en wat doen we?

Wij organiseren gedurende het gehele jaar activiteiten voor allerlei geledingen binnen de Voorhoutse gemeenschap. We starten in januari met een seniorenmiddag. De volgende activiteit is dan tijdens het Bloemencorso. Dankzij vele kwekers in Voorhout en omgeving kunnen wij het grootste kindercorso in de Bollenstreek organiseren, dat voorafgaat aan het corso. Op Koningsdag zijn wij ook present bij de aubade. De kinderspelen, aan de hand van een thema, tijdens deze dag en de braderie vallen onder onze organisatie. Vervolgens krijgen wij 4 en 5 mei. Op 4 mei zorgen wij mede voor de invulling van deze herdenking, zowel in de kerk, als op het plein bij het gemeentehuis. De invulling van de activiteiten van 5 mei, staat één keer per vijf jaar op ons programma. Meer richting zomer, komt onze wandel4daagse in beeld, waarbij de opbrengst altijd naar een goed doel gaat.

Een hele drukke week voor onze Vereniging is de week van de Najaarsfeesten in september. Dit is een week die start qua feesten op een vroege zaterdagochtend en een week later eindigt op zaterdagavond. Diverse activiteiten staan dan op het programma onder andere puzzelrit, lampionnenoptocht, Kermis, Bingo, Tonknuppelen, Wielrennen, SPOC-loop, Tandemrace.

Naast deze activiteiten ondersteunen we met materiaal en mankracht ook nog andere activiteiten in Voorhout, zoals het Luchtkussenfestival, Allerzielen in het licht en de Kerstmarkt.

Waarom is het zo'n leuke/fijne vereniging/stichting/organisatie?

Het is zo'n fijne vereniging omdat deze vereniging voor iedereen in Voorhout iets doet en elke andere organisatie ondersteunt of helpt. Ook is er binnen de vereniging plek voor iedereen om te helpen.

Wat is jullie ambitie?

Onze ambitie is om jongere vrijwilligers te krijgen. Wij hebben veel geweldige trouwe medewerkers, die toch een jaartje ouder worden. Vroeger deed je alles voor een vereniging waar je bij hoorde. Tegenwoordig hebben mensen een baan, gezin, hobby's, mantelzorg en zijn er andere dingen die ook aandacht nodig hebben. Wij hopen dus dat wij jongeren bij onze vereniging kunnen krijgen om te helpen, de activiteiten waar Voorhout zo blij mee is, voort te zetten. Assistentie is niet bij al onze activiteiten nodig, maar het is wel fijn als dingen gedeeld kunnen worden. Ons motto is niet voor niets: 'Feest maak je samen'.

Meer informatie is te vinden op: www.oranjeverenigingvoorhout.nl. en https://www.facebook.com/OVVoorhout

Deze rubriek wordt samengesteld in samenwerking met Welzijn Teylingen. Alles over vrijwilligerswerk vindt u op www.welzijnteylingen.nl en klik op 'vrijwilligerswerk'.

Ook uw vereniging ook in deze rubriek, en benieuwd hoe u dat doet? Stuur dan een e-mail naar Marian Kofoed van Welzijn Teylingen: m.kofoed@welzijnteylingen.nl.

Meer berichten