Vooral in verzorgingstehuizen worden extra maatregelen genomen en wordt bezoek afgeraden. Veel NLdoet-klussen in dit soort huizen gaan daarom ook niet door.
Vooral in verzorgingstehuizen worden extra maatregelen genomen en wordt bezoek afgeraden. Veel NLdoet-klussen in dit soort huizen gaan daarom ook niet door. Foto: Esther Luijk

NLdoet op veel plaatsen afgelast vanwege coronavirus

Algemeen Teylingen

Teylingen • Het Oranje Fonds roept deelnemende organisaties aan NLdoet op hun activiteiten uit te stellen. Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus vindt het fonds het niet verantwoord om de geplande activiteiten dit weekend door te laten gaan. Ook in Teylingen zijn veel activiteiten afgelast. Nldoet stelt voor dat organisaties hun klussen zelf verzetten. 

Zo gaat het college van B&W op zaterdag 14 maart toch niet aan de slag in de Bernardus. Of wethouder Arno van Kempen nog in Voorhout bij de Klaprooshof en Speeltuin de Banaan aan het werk gaat, wordt later bekend. Datzelfde geldt voor zijn collega, wethouder Marlies Volten. Het is nog onbekend of haar klus bij de scouting in Sassenheim door gaat. 

Uitstellen

“Met pijn in ons hart geven we dit advies. NLdoet is immers een feest van sociale verbinding. Maar er is niks belangrijker dan gezondheid”, stelt waarnemend Nldoet-directeur Marc van Hal. 

Het Oranje Fonds vraagt alle deelnemers dan ook hun activiteiten op een ander moment wel door te laten gaan. Op NLdoet.nl kunnen deelnemers lezen hoe zij hun activiteiten kunnen verzetten. Er komt vooralsnog geen nieuwe landelijke datum. Organisaties zijn vrij om dit naar eigen inzicht te bepalen.

Uit de krant