Logo deteylinger.nl
Foto: pr./Sven van der Vlugt
Warmond

Koninklijke onderscheiding voor Lucelle Leemans – van Nispen tot Pannerden

Warmond • Burgemeester Carla Breuer reikt op maandag 14 juni een koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw Lucelle Leemans – van Nispen tot Pannerden (67). De uitreiking is op Buitenplaats Oostergeest in Warmond tijdens de jaarlijkse buitenlessen voor kinderen van basisschool De Buitenplaats. Mevrouw Leemans wordt gedecoreerd als Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

Mevrouw Leemans woont met haar echtgenoot op Buitenplaats Oostergeest in Warmond. Sinds 2002 organiseert en coördineert zij elk jaar bijeenkomsten voor alle kinderen van de groepen 1 tot en met 7 van basisschool De Buitenplaats uit Warmond. Dit jaar wordt het 20-jarig jubileum van de buitenlessen gevierd. De kinderen – gemiddeld 300 kinderen per jaar – krijgen les over natuur, geschiedenis en cultuur. Daarnaast is ze actief lid van de erfgoedtafel Landgoederenzone, provincie Zuid-Holland en vertegenwoordigt daarbij de particuliere eigenaren en rijks cultureel erfgoed in het algemeen. Ook is mevrouw Leemans provinciaal vrijwilliger van de Vereniging Historische Buitenplaatsen naar de provincie Zuid-Holland, en is daarbij een overtuigd pleitbezorger van de waarde van de historische buitenplaatsen als cultureel erfgoed. Om historische koeienrassen onder de aandacht te brengen, werkte mevrouw Leemans onlangs mee aan de Levend Erfgoed Route, waarbij fietsers en wandelaars kennis kunnen maken met deze historische Hollandse koeienrassen. 

Maatschappelijk actief

Naast bovengenoemde activiteiten is mevrouw Leemans ook op andere vlakken actief. Zo is zij 12 jaar actief geweest als secretaris van het bestuur van de Vereniging van het Geslacht Van Nispen en sorteert en archiveert alle bijzondere (familie)zaken op Oostergeest. Daarnaast is mevrouw al ongeveer 40 jaar bloeddonor. Om maatschappelijk relevante en actuele onderwerpen onder de aandacht te brengen, organiseert mevrouw Leemans 6 keer jaar een lezing door specialisten in hun vakgebied. Inmiddels bestaat het initiatief, De Jour genaamd, bijna 15 jaar. 

Meer berichten