Het Gemengd Koor Sancta Maria is samen met het Leids Kamerorkest te gast in de Matthiaskerk. | Foto: pr.
Het Gemengd Koor Sancta Maria is samen met het Leids Kamerorkest te gast in de Matthiaskerk. | Foto: pr.

Eucharistieviering met optreden in Matthiaskerk

Cultuur Warmond

Warmond • Het Gemengd Koor Sancta Maria en het Leids Kamerorkest geven op zaterdag 14 januari om 19.00 uur een concert tijdens een speciale eucharistieviering in de Matthiaskerk.

Het Gemengd Koor Sancta Maria (GKSM), afkomstig uit Noordwijkerhout, werkt al 49 jaar samen met het Leids Kamerorkest (LKO). Beide muziekgroepen zijn opricht door de in 2013 overleden dirigent en orkestleider Willem Jan van Geldre. De LKO staat momenteel onder leiding van dirigent René Nieuwint. De solisten van die avond zijn mevrouw Jansen (sopraan), dhr. Van den Berg (tenor) en dhr. Beugelsdijk (bas/bariton). De organist is mevrouw N. Disseldorp-Beugelsdijk.

Tijdens het concert wordt onder andere de 'Messe solennelle' gezongen. Dit muziekstuk werd gecomponeerd door de Fransman Charles Gounod in 1855, ter ere van st. Caecilia, de schutspatroon van alle zanger(e)s(sen) en muzikanten. Het is een groots muziekstuk voor een groot vierstemmig, soms zesstemmig, koor en uitgebreid orkest waarbij heel veel verschillende instrumenten worden ingezet. Het getuigt daardoor niet alleen van de grote muzikale begaafdheid, maar ook van de diepe religieuze intenties van de componist.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant