Simone met de eerste oogst op de nieuwe locatie. | Foto: pr.
Simone met de eerste oogst op de nieuwe locatie. | Foto: pr. Foto: pr.

Zelfoogsttuin Elsgeesterhof vindt nieuwe tijdelijke locatie

Duurzaam & Groen Voorhout

Voorhout • Het was een grote teleurstelling voor Ingrid Verdegaal en Jacqueline Bader en hun deelnemers dat ze Elsgeesterhof niet konden voortzetten op de ‘s Gravendamseweg. De zoektocht naar het ‘zwarte goud’ zoals ze grond inmiddels noemen, is toch gelukt. Met dank aan de firma Heijmans, die aan de zelfoogsttuin nu een stuk grond beschikbaar heeft gesteld, zijn beide tuinders in maart gestart op een tijdelijke locatie aan de Boekenburglaan. Net op tijd voor het komende seizoen.

De plek aan de Boekenburglaan is in ieder geval beschikbaar tot eind 2021 en hopelijk nog iets langer. Er is veel werk verricht en naast de enthousiaste deelnemers en vrijwilligers hebben in maart ook een aantal leden van de Rotary Club Voorhout twee dagen de handen uit de mouwen gestoken. Van Zwetsloot Aannemers heeft Elsgeesterhof een bouwkeet te leen, en in de afgelopen periode is daar dankbaar gebruik van gemaakt. Inmiddels staan de contouren van de zelfoogsttuin en is er volop gezaaid en geplant. Vorige week vrijdag hebben de deelnemers de eerste groente kunnen oogsten. Door de koude periode in april hebben de bloemen wat vertraging opgelopen, de eerste bloemenoogst wordt verwacht in juli.

Open Tuin op 11 en 12 juni

Ook Elsgeesterhof is nu onderdeel van het bijenlint en er wordt door Naturalis onderzoek gedaan naar bijen. Dat onderzoek startte twee weken terug met een zogenaamde nulmeting. Over een aantal weken als er meer bloemen te vinden zijn krijgt het onderzoek een vervolg. Op vrijdag 11 en zaterdag 12 juli tussen 10.00 en 14.00 uur houdt Elsgeesterhof ‘Open Tuin’. De tuin is wandelend en met de fiets te bereiken. Auto’s parkeren in de vakken in de wijk en wandel het laatste stukje naar de tuin.

Uit de krant